Din cauza temperaturilor scazute, inregistrate in ultima perioada, la Compartimentul de Primiri Urgente Pediatrie, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, au inceput sa se prezinte tot mai multi copii cu afectiuni respiratorii.

Parintii ii aduc speriati ca nu stiu ce sa le mai faca acasa si multi sunt diagnosticati cu bronsiolite sau astm bronsic.

„Semnele pentru care se prezinta in Urgente sunt febra, respiratie dificila si lipsa de aer. Aceste afectiuni de cai respiratorii superioare si inferioare sunt specifice sezonului rece si inca de la primele semne de boala se recomanda izolarea la domiciliu a copilului si efectuarea unui examen medical la medicul de familie sau la un medic specilist pediatru.

PUBLICITATE

Se contraindica automedicatia si nu se administreaza antibiotic”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical la SJU Bacau.

Specialistii atrag atentia ca un copil cu viroza respiratorie dus in colectivitate nu doar ca transmite boala si celorlalti, dar si el se poate imbolnavi mai rau, pentru ca organismul sau este deja slabit.

De aceea este bine ca minorul sa ramâna acasa, sa fie hidratat corespunzator si tratat contra febrei si a celorlalte simptome, insa medicatia trebuie sa fie prescrisa de un medic. O alta recomandare ar fi vaccinarea antigripala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ