Biserica “Sf. Gheorghe” din municipiul Bacau a fost, pentru un timp, loc de intâlnire pentru slujitorii cuvântului, fie el informatie sau revelatie. Marti, 22 noiembrie, in lacasul de rugaciune din cartierul Orizont, jurnalistii bacauani s-au adunat ca sa-i comemoreze pe colegii lor mutati in Vesnicie.

Lor li s-au alaturat un sobor de preoti bacauani in frunte cu ierarhul locului, IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului. Jurnalisti de presa scrisa, TV, radio si bloggeri, activi sau pensionari, s-au rugat in acelasi glas cu preotii, rememorându-i pe cei cu care au slujit cot-la-cot in acest domeniu.

22-11-calendar2

In continuare, in sala noului asezamânt social-filantropic ridicat in curtea bisericii, IPS Ioachim a prezentat ziaristilor prezenti calendarul crestin-ortodox pentru anul 2017. Tiparit sub egida Editurii Filocalia, el este realizat in trei forme: foaie, file (de perete) si agenda.

“Acest calendar a fost realizat ca sa fie un reper de orientare a credinciosilor in activitatile lor zilnice si in programarea evenimentelor importante din viata lor”, a concluzionat IPS Ioachim in prezentarea sa. Calendarele pot fi achizitionate de la Libraria “Filocalia”, pangarele bisericilor si manastirilor Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Pretul acestora este de 5 lei (calendarul-foaie) si 6 lei (calendarul-agenda si file).

Banii strânsi din vânzarea acestora vor finanta cele peste 50 de servicii social-filantropice ce se desfasoara in cadrul eparhiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ