Protestul taximetriștilor băcăuani [VIDEO]

  Taximetriștii băcăuani s-au raliat protestului de la nivel național și cer ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă modificarea legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie.

  În acest moment ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma ‘în mod repetat’ şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate.

  Sintagma „în mod repetat”, a fost introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor.

  Taximetriștii mai spun că protestează față de nerespectarea Hotărârii Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile pe baza cărora se face transport de persoane neautorizat trebuie considerate a fi transportatori, nu prestatori de servicii online.

  Este vorba despre aplicațiile de tip UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car sau Clever Go care intermediază relațiile contractuale dintre proprietarii de autoturisme și solicitanți.

  Alte articole