Primăria orașului Comănești, felicitată de Academia Română

    Manifestările organizate de Primăria Comănești, cu prilejul ”Zilelor Orașului”, în special Simpozionul Științific Internațional ”Dimitrie Ghika – Comănești”, aflat la cea de-a noua ediție, au stărnit admirația și aprecierea Academiei Române. Sub semnătura vicepreședintelui Bogdan Simionescu, prestigioasa instituție a transmis, printr-o scrisoare publică, mulțumiri și felicitări organizatorilor.

    ”Stimate Domnule Primar. Am luat act cu deosebită satisfacție de modul ireproșabil în care, atât Dvs., cât și personalul aflat sub directa Dvs. Coordonare, v-ați implicat în organizarea și desfășurarea Ediției a IX-a a Simpozionului Internaâțional ”Dimitrie Ghika – Comănești”, prilej de a vă transmite mulțumiri din partea Comitetului Român de Istorie și Filosofia Științei al Academiei Române, în calitate de coorganizator al acestui eveniment”, se arată în scrisoarea trimisă primarului Viorel Miron.

    ”Un asemenea gest ne onorează. Trăim satisfacția că aici, la Comănești, construim durabil, un viitor modern, inspirat din valorile trecutului. De fapt, eu spun că mulțumirile Academiei Române sunt adresate întregii comunități care știe să-și cinstească înaintașii, privește cu respect la trecut, și cu încredere în viitor”, a declarat Viorel Miron, primarul orașului Comănești.

    În finalul scrisorii, Academicianul Bogdan Simionescu, își exprimă speranța că ”printr-o viitoare colaborare între CRIFST și Administrația Publică Locală a orașului Comănești, deosebitul potențial cultural – științific al acestei zone, poate fi pus în valoare cu prilejul desfășurării altor manifestări similare”.

    Biroul de presă al Primăriei Comănești