Performanțele studenților la Campionatele Universitare

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut peste 50 de studenți participanți la Campionatele Naționale Universitare pe diferite ramuri sportive: Atletism în sală, Atletism în aer liber, Înot (locul I), Handbal masculin (locul II), Handbal feminin, Judo, Oină. Anul acesta a obținut 17 medalii de aur, 9 de argint și 6 de bronz.

„Sunt căpitanul echipei de handbal a Universității «Vasile Alecsandri» din Bacău. De 4 ani, particip la Campionatul Național Universitar de Handbal, unde mereu am obținut rezultate notabile, prezentându-ne mereu cu cea mai efervescentă echipă! Nu este ușor să aduci la final de campionat jucătoare din diferite orașe, care sunt înscrise la FSMSS Bacău. Dar cu implicarea și interesul de care a dat dovadă conducerea facultății, acest lucru a fost mereu posibil! Am beneficiat în fiecare an de cele mai bune condiții de la plecare până la întoarcerea din competiție, iar pe această cale, în numele echipei, țin să le mulțumesc încă o dată! Datorită devotamentului arătat de toți membrii conducerii ai acestei instituții, noi, echipa Universității, deveneam o echipă puternică, omogenă, efervescentă, plină de entuziasm pentru joc, uimind pe toată lumea cu pasiunea și dăruirea întregii echipe pe toată durata competiției. Echipa avea însă două resurse inepuizabile de energie, sprijin moral, umor, respect și pasiune, iar aici fac referire la antrenorii, care prin simpla prezența de spirit ne-au făcut pe fiecare în parte să jucăm la cel mai înalt nivel! Datorită lor am învățat ca nimic nu este complicat sau imposibil atunci când vorbești din suflet și vibrezi la fiecare acțiune într-un meci! Alături de această minunată echipă a Universității am trăit un amalgam de sentimente, momente pline de bucurie, fericire, clipe care te fac să realizezi că pentru a simți astfel de
trăiri, merită orice sacrificiu pe care îl presupune sportul în general! Mulțumim echipei de profesori ai Universității că au contribuit în a ne oferi niște clipe de care ne vom aminti mereu cu atât de mult drag!”
Iulia Faig, căpitanul echipei de handbal a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

„Pentru toți cei care consideră că nu poți face și școală și sport, participarea noastră la Campionatul Universitar a fost dovada vie că pasiunile se pot completa minunat. Handbalul este pasiunea vieții noastre și modul în care profesorii de la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău înțeleg să ne sprijine și să ne dea încredere ne ambiționează să punem mai mult suflet în fiecare meci. Pentru ei, pentru noi și pentru prestigiul învățământului băcăuan superior. Mai mult ca niciodată, pe parcursul unui an universitar, la acest campionat, noi toți suntem o singură echipă: jucătorii studenți și profesorii.”
Andrei Drăgan, Facultatea de Stiințe Economice

„În cadrul Universității «Vasile Alecsandri” din Bacău, programul de studii Educație fizică și sportivă, am participat alături de Dospin Stefania, Savastita Simona și Ivacson Bianca-Petruța la Campionatele Naționale Universitare de Natație unde am urcat pe primul loc, în probele de ștafetă, respectiv în probele individuale. A fost o provocare pentru noi să participăm alături de alte universități din țară și să concurăm cu ele”. 
Gabriela Dragomir, Facultatea de Științele ale Mișcării, Sportului și Sănătății

„Ca voluntar, a fost o plăcere să fac parte din echipa de organizare a proiectului DEPĂŞEŞTE-ŢI LIMITELE deoarece aici am admirat bucuria copiilor de a face mișcare, am văzut cum spiritul de competitivitate se dezvoltă, cum elevii încearcă să-şi depășească propriile forțe și, nu în ultimul rând, să experimentez ce înseamnă organizarea unei astfel de activități”.
Petru Strugaru, Facultatea de Științele ale Mișcării, Sportului și Sănătății