DSP Bacau incepe distribuirea vaccinului antigripal la medicii de familie

luni s-au ridicat de la Ministerul Sanatatii 10.000 de doze de vaccin antigripal

0

In urmatoarele zile, bacauanii care se incadreaza in grupele cu risc de imbolnavire, vor putea sa se vaccineze gratuit impotriva gripei, prin cabinetele medicilor de familie. Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a ridicat luni de la Ministerul Sanatatii o prima transa de 10.000 de doze de vaccin antigripal.

„Acest vaccin va fi distribuit la medicii de familie, incepând cu data de 18 octombrie 2016, la vaccinare având prioritate persoanele cu boli cronice”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Grupele de populatie pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda imunizarea antigripala sunt persoanele cu vârste cuprinse intre 6 luni si 64 de ani, care sunt in evidente cu afectiuni medicale cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, cele cu virusul imunodeficientei umane, persoanele obeze, gravidele, angajatii din spitale si unitati sanitare ambulatorii ori cei din institutiile de ocrotire a batrânilor sau copiilor.

PUBLICITATE

Totodata, DSP Bacau a inceput si monitorizarea afectiunilor respiratorii si potrivit unei situatii realizata pe baza informatiilor furnziate de medicii de familie si spitalele din judet, in perioada 3 -9 octombrie s-au inregistrat 1.140 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, cu 115 persoane internate, si 295 de pneumonii sau bronho-pneumonii, cu 87 de cazuri internate, majoritatea fiind copii cu vârste de pâna la 14 ani.

In cazul celor mici, medicii recomanda izolarea la domiciliu, inca de la primele semne de boala, si prezentarea lor la medicul de familie sau pediatru care sa le prescrie tratamentul adecvat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ