24 iulie 2024
Zona zeroFapt diversDOGMAN, în regia lui Luc Besson, din 14 iunie în cinematografe

DOGMAN, în regia lui Luc Besson, din 14 iunie în cinematografe

Transilvania Film anunță lansarea filmului Dogman, un thriller despre loialitate și răzbunare, regizat de Luc Besson. Filmul prezintă o distribuție impresionantă formată din staruri ale generației tinere americane, printre care Caleb Landry Jones (Get Out, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Nitram) și Jojo T. Gibbs (Twenties, Fresh). De asemenea, în film joacă și peste 30 de căței antrenați special pentru platoul de filmare.

Dogman a avut premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, unde a fost selectat în Competiția Oficială pentru prestigiosul premiu „Leul de Aur”.Filmul va putea fi vizionat pe marile ecrane din întreaga țară începând de vineri, 14 iunie 2024. În aceeași zi, va avea loc o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj Napoca, în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actrița Jojo T. Gibbs va fi prezentă la eveniment, unde iubitorii de animale vor putea asista și la o defilare canină pe covorul roșu, o premieră pentru România.

Dogman este cel de-al 20-lea titlu din filmografia lui Luc Besson, un regizor renumit încă din anii ’90 pentru filme-cult precum Leon: The Professional și Al cincilea element.

Sinopsis: Când era mic, Doug a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca unor câini de luptă pe care îi antrena. În loc să-l sfâșie, câinii i-au devenit o a doua familie. Ani mai târziu, Doug performează la cabaret și dă spargeri în apartamentele oamenilor bogați cu ajutorul armatei sale de companioni canini, însă lucrurile sunt pe cale să degenereze.

„M-am întrebat cum poate o ființă umană să treacă printr-un asemenea calvar și ce poate face pentru a-l depăși. Asta am vrut să explorez în DOGMAN. Cu toții avem suferința în comun, singura armă pe care o avem pentru a lupta împotriva ei este dragostea. Societatea poate oferi un oarecare confort, dar doar prin dragoste se vindecă cu adevărat rănile. În film, Douglas creează o comunitate cu câinii săi, în care dragostea este catalizatorul.”, a declarat regizorul Luc Besson.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri