Bacau: S-a inregistrat primul deces cauzat de infectia cu virusul West Nile

- este vorba despre o batrâna de 81 de ani, care a fost internata in Spitalul Judetean Bacau la sfârsitul lunii septembrie - la nivelul judetului Bacau s-au inregistrat in total sapte cazuri de infectie cu acest virus transmis prin intepatura de tântar

0

Ultima informare a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica arata ca pâna la sfârsitul lunii octombrie s-au inregistrat 92 de cazuri de infectie cu virusul West Nile, iar dintre cei diagnosticati 10 au murit.

Un caz de deces s-a inregistrat si in judetul Bacau, iar in total au fost sapte bacauani infectati cu acest virus, dar cei mai multi dintre ei au fost externati la scurt timp de la prezentarea la unitatea medicala.

„In luna octombrie, la nivelul judetului Bacau a fost inregistrat un deces prin meningita cu virus West Nile la o pacienta, in vârsta de 81 de ani, din comuna Buhoci. Aceasta s-a internat in data de 29.09.2016 la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau cu urmatoarea simptomatologie: febra, scaderea fortei musculare, confuzie, dezorientare, pierderi de memorie, afazie motorie si AVC (n.r.- accident vascular cerebral) ischemic.

PUBLICITATE

In data de 24.10.2016, pacienta a decedat, diagnosticul fiind meningita cu virus West Nile si insuficienta multipla de organ”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau. Acesta este primul deces cauzat de West Nile, inregistrat in judetul nostru.

Specialistii atrag atentia ca predispusi la imbolnavire sunt vârstnicii care sufera de boli cronice, primele simptome fiind febra, dureri articulare si musculare, iar pentru a impiedica patrunderea tântarilor în casa se recomanda populatiei amplasarea de plase de protectie, sa foloseasca substante chimice repelente de tântari si sa îndeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ