Pentru al treilea an consecutiv, Doris Iorga, eleva la Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau, care cânta la oboi sub indrumarea profesorului Emil Stancu, a fost selectata pentru a participa la un mare turneu prin Europa. Este vorba despre turneul “Summer Tour ” al Wonderful Youth Orchestra, dirijata de Maestrul Igor Coretti – Kuret si care a avut loc in perioada 7 – 28 iulie.

Doris a participat la preselectiile de la Bucuresti si a fost aleasa alaturi de alti 10 instrumentisti din tara noastra sa faca parte din orchestra de tineret formata din 76 de persoane, ceilalti fiind instrumentisti din Bosnia- Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Italia, Moldova, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Ucraina si Suedia.

doris-2„Intâlnirea cu restul tinerilor, cu vârste cuprinse intre 12 – 20 ani, a avut loc pe 7 iulie in Croatia, in Tuheljske Toplice, iar zece zile mai târziu a inceput stagiunea de concerte, primul concert fiind chiar in Tuheljske Toplice”, ne-a povestit Doris. Au urmat apoi alte concerte in alte localitati din Croatia, Bosnia-Hertegovina si Serbia, multe dintre ele fiind transmise de posturile de radio si televiziunile locale.

„Eu imi doresc sa urmez in continuare drumul dificil”

Acum ea s-a intors acasa, dar aceste concerte ii dau incredere ca a facut alegerea corecta. „Este o experienta unica in viata de a cunoaste oameni din domeniul muzicii, atât profesori de la care poti culege multe informatii, cât si muzicieni de o vârsta cu tine. Ai sansa de a invata o multime de lucruri noi, de a colabora si de a cânta impreuna cu inca 76 de oameni, de a-ti face prieteni, de a creea momente memorabile, dar si de a te cunoaste pe tine insuti”, marturiseste artista.

Un astfel de proiect te ajuta sa te decizi ce drum vrei sa urmezi, daca scena este ceea ce cauti, daca muzica te poate ajuta sa-si faci o cariera in aceasta lume. „Eu imi doresc sa urmez in continuare drumul dificil, dar foarte frumos al muzicii.

Este un drum care mie imi aduce multa satisfactie sufleteasca si sunt convinsa ca cei 76 de tineri, cu care am cântat zilele trecute, sunt de aceeasi parere cu mine”, a conchis adolescenta. In luna septembrie, Dorin Iorga isi va face din nou bagajele pentru ca orchestra da din nou strigarea. In perioada 7 – 17 septembrie se reuneste pentru un alt turneu prin Europa, ceva mai scurt, pentru ca elevii trebuie sa se intoarca la scoala.

Alte articole