În prag de primăvară casa familiei Pletan, din Slănic Moldova, a ars și a devenit de nelocuit. La scurt timp, în ajutorul familiei a sărit un om de suflet din Onești, cunoscut deja pentru alte acte de caritate și de voluntariat întreprinse chiar în această perioadă în care traversăm cumplita pandemie de Covid-19, dar și în urmă cu doi-trei ani, când și alte familii s-au aflat în situații limită. El este Mihai Zarzu și a reușit să sensibilizeze multă lume pentru a-și ajuta semenii ajunși în nevoie. Totul a început, de fiecare dată, pe Facebook, și se continuă prin acte de voluntariat.

Familia Pletan are doi copii, elevi: un băiat de 16 ani și o fată de 13 ani. După tragedia prin care au trecut, voluntarii din zonă s-au adunat și au început dărâmarea pereților afectați de incendiu casei, pentru a începe reconstrucția.

Primele lucrări au fost, evident, la fundația noii construcții. În weekendul trecut, băieții s-au apucat de turnat fundația casei. În paralel, însă, la îndemnul lansat oamenilor cu suflet, tot pe Facebook, de Laurențiu Brumă și de Laurențiu Macovei, doi dintre prietenii lui Mihai Zarzu, s-au adunat și primii bani. Zilele trecute se depășise suma de 20.500 de lei.

„Familia Pletan din Slănic Moldova are nevoie de ajutorul nostru – a scris Laurențiu Brumă pe pagina sa de Facebook! În doar câteva ore toată munca lor s-a risipit și s-au trezit în stradă, dar asta nu înseamnă că vor rămâne pe drumuri. Am fost să vorbesc cu Gheorghe Pletan, să-l încurajez, să-i spun că îi suntem aproape și vom face posibil să aibă din nou un acoperiș deasupra capului. Mulțumim Primăriei Slănic Moldova pentru rezolvarea problemei terenului (pe vechiul amplasament nu se mai putea construi – n.n.).

Mulțumim și felicitări domnului pădurar Mugurel Ciorhan pentru mobilizarea foarte mare a oamenilor din zonă în a contribui la construcția casei”.

De faptele voluntarilor din zona Onești a auzit și cunoscutul jurnalist Lucian Mândruță „În zona Onești – a scris pe pagina sa de facebook jurnalistul – e un om care se zbate pentru ceilalți cum n-am mai văzut. Acum două săptămâni ne-a ajutat pe noi toți să-i trimitem lui Sorin, omul care își creștea singur un copil într-o casă necăjită, bani, mâncare și ceva electrocasnice.

Acum, Mihai Zarzu se zbate să facă o casă pentru o familie care a rămas fără ea, după un incendiu. Deja oamenii de bine ai locului sunt la placa de fundație. Dar trebuie să poată continua. Mulțumesc, în numele lor”.

De ajutor mai este în continuare nevoie, iar cei ce doresc să-i susțină pe voluntarii din Onești-Slănic Moldova pot folosi conturile bancare și adresele de contact: Zarzu Mihai Cosmin – IBAN: RO70BTRLRONCRT0269098901; RO20BTRLEURCRT0269098901 (EUR);
Revolut: +40753.152.672;
Paypal: zarzumihaic@gmail.com.PUBLICITATE