Baracile fostei unitati militare de la Itesti sunt transformate in camin de batrâni / Sursa foto: www.epr.ro

In spatiul in care, pâna nu demult, functiona o unitate militara, in comuna Itesti, de câtva timp, Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a pornit munca de amenajare a unui nou asezamânt social-filantropic destinat ingrijirii persoanelor vârstnice.

Acesta vine ca o continuare a experientei de la Hârja care, de aproape zece ani, se ocupa de ingrijirea medicala si spirituala a peste 150 de batrâni. Având ca patroni spirituali pe “Sfintii Parinti Ioachim si Ana”, noul centru social va fi binecuvântat de catre chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul arhiepiscop Ioachim, in cadrul unei ceremonii speciale, marti, 8 septembrie, de la ora 16.00.

Tot atunci va fi sfintit si paraclisul “Izvorul Tamaduirii” situat in incinta asezamântului social de la Itesti. “Prin realizarea noului centru filantropic, Biserica doreste sa vina in ajutorul fiilor ei duhovnicesti, indiferent de vârsta, care au nevoie de sprijin si indrumare” a declarat pr. Constantin Gherasim, purtator de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ