Incepând de duminica, 10 iulie, pâna pe 20 iulie, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau este „stapânit” de liceeni din toata tara, aspiranti la haina de actor adevarat. Mai exact, in perioada amintita, are loc Festivalul National de Teatru pentru Tineri „Ingenious Drama”, eveniment organizat exclusiv de elevi, ajuns in acest an la cea de-a 17-a editie, tema din 2016 fiind, anunta organizatorii, „Un festival cât un carnaval”.

Potrivit acestora, „festivalul doreste sa aduca spiritul de carnaval pe scena teatrului, prin cele 10 zile de manifestari care vor oferi o experienta culturala menita sa provoace spectatorii sa fie nelipsiti la toate cele 13 spectacole realizate de trupe de teatru tânar, la spectacolele de teatru profesionist si la cele opt One Man Show-uri, in care protagoniti sunt tineri pregatiti sa cucereasca scena. In afara de sectiunile Spectacol si One Man Show, se inscrie si Concursul de Dramaturgie in cadrul caruia au fost selectate 7 piese de teatru realizate de liceeni”.

Cele 13 trupe de teatru de tineri selectate pentru intrarea in concursul I.D. Fest 2016 sunt A.C.T., In The Spot, Nobody Group si Transparency din Bacau, Atelierul de Teatru si Drama Club din Botosani, Victoria Art si Brainstorming din Bucuresti, Heavenly Hell si The Hooleelogans din Timisoara, The Knokers si Pi din Suceava si AICI din Constanta.

PUBLICITATE

La Sectiunea One Man Show vor participa tinerii Alex Ivanoiu, Tudor Nicorici, Constantin Grigorescu, Serban Melnic, Maria Morosan, Mara Oprea, Cristine Hambaseanu si Bianca Trandafir, iar in Concursul de Dramaturgie au intrat textele tinerilor Diana Smeu, Andreea Carabulea, Constantin Grigorescu, Carla Lazau, Andreea Tanasie,Alexandru Ivanoiu, Bianca Trandafir si Alexandru Ioan Mirea.

Festivalul din acest an se bucura si de prezenta unui juriu alcatuit din profesionisti ai lumii teatrale, actori, critici, regizori precum Marian Rilea, Coca Bloos, Horia Suru, Isabela Neamtu, Doru Mares, Vlad Balan si Alexandru Voicu, ultimii doi fiind, in cadrul I.D. Fest 2016 si traineri pentru participantii la atelierele de teatru ce se vor desfasura pe tot parcursul celor 10 zile, alaturi de alti sustinatori ai tinerilor aspiranti la cariera artistica: Irina Stefan, Stefan Huluba, Catinca Nistor, Maria Negoita, Andrei Radu, Andreea Lacatus, Veliko Velikov, Doina Antohi, Cristina Juncu, Eduard Burghelea, Madalin Hâncu, Minodora Broscoi, Cristian Drobota, Adi Lotcu, Bianca Babasa si Doru Maftei.

In acest an, Festivalul I.D. Fest isi deschide cu generozitate usile si publicului larg, prin spectacole invitate, productii ce se vor juca in Beraria cu Noroc si pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, dupa un program care va fi anuntat in zilele urmatoare, intrarea fiind libera.
Ca structura, deschiderea Festivalului are loc duminica, 10 iulie, de la orele 20.00, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, urmând ca in zilele de 11, 12 si 13 iulie sa aiba loc atelierele de teatru pentru liceeni (sustinute la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N. V. Karpen” Bacau), in perioada 14 – 19 iulie are loc Concursul I.D. Fest propriu-zis, cu toate sectiunile lui, iar pe 19 iulie seara, Festivalul se va inchide cu Premierea.

Festivalul National de Teatru pentru Tineri „Ingenious Drama” este organizat in totalitate de cei 50 de liceeni membri ai Asociatiei Ingenious Drama, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau si Teatrul Municipal „Bacovia”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Tineri destul de nesimtiti, de altfel. Stau toti gramada in fata Teatrului si ocupa trotuarul, toata lumea trebuie sa-i ocoleasca sau sa faca slalom printre ei, nu s-ar feri unul cu vreun milimetru.
    Iti sufla fumul in nas (pentru ca toti sunt “culi”, nu vezi pe niciunul, fata sau baiat, fara tigara in mana sau in gura) si iti ingaduie sa te freci de ei ca sa treci de zona LOR.
    Mici vedete, mde, ce onoare pe noi !…

LĂSAȚI UN MESAJ