CNADNR, DRDP, SDN, Sectie drumuri nationale, Drumuri nationale, Autostrada, Strada, Primar, Primarie, Viceprimar, Consilier local, Marcaje rutiere, Jocuri educative copii, Administratie locala, Scoala, Gradinita, Playform, Preform TCG, Preformat termoplastic, Semnalizare rutiera orizontala

Compania băcăuană Metalbac & Farbe exportă, în prezent, produse utilizate în realizarea marcajelor rutiere orizontale și în Italia. Echipele companiei au efectuat în Peninsulă lucrări de semnalizare rutieră, iar printre materialele pentru marcaje rutiere exportate se regăsesc și cele folosite de Primăria din Mussomeli. „Produse inovatoare și idei moderne” – a titrat, acum câteva zile, presa regională italiană cu privire la materialele fabricate în Bacău, între publicații fiind Giornale di Sicilia și Il Fatto Nisseno.

Începând cu anul 2016, o parte dintre marcajele rutiere orizontale aplicate în Italia sunt executate cu produse fabricate de compania Metalbac & Farbe, iar unele lucrări sunt efectuate inclusiv de echipele companiei băcăuane. Administrația publică locală italiană a dorit astfel de lucrări de semnalizare rutieră orizontală cu două tipuri de materiale produse de firma băcăuană. „Ne bucură că materialele produse în fabrica noastră sunt apreciate și în alte țări – ne-a declarat Sorin Popa, directorul companiei Metalbac & Farbe. Noi producem toată gama de materiale utilizate la realizarea marcajelor rutiere, iar în Mussomeli am utilizat materiale bicomponente din gama Farbeplast și preformate termoplastice Preform TCG”.

Soluții definitive pentru semnalizările rutiere orizontale

Performanțele realizate de români au atras atenția presei regionale din Peninsulă, care a subliniat totodată impresia bună pe care și-a format-o administrația publică locală din Mussomeli. „Materialul bicomponent pe care l-am folosit – a declarat, pentru Il Fatto Nisseno, Toti Nigrelli, directorul Departamentului de Lucrări Publice și Urbanism al orașului italian – este cu totul inovativ și garantează o durabilitate superioară în condiții de trafic, față de vopselele obișnuite. Toate orașele mari din lume, precum Londra, au adoptat acest tip de intervenții”. Iar specialistul italian a fost citat și de Giornale Di Sicilia. Nigrelli consideră că produsele firmei băcăuane sunt o soluție pentru astfel de lucrări și a conchis, tot în publicația Il Fatto Nisseno: „În acest fel putem rezolva definitiv problema semnalizării rutiere orizontale”.

Marcaje durabile pe aeroporturi

Cu materialul preformat termoplastic Preform TCG, fabricat de Metalbac & Farbe, se obține un marcaj rutier durabil, destinat aplicării în zonele cu trafic intens. Zona rutieră a orașului Mussomeli nu a fost singura din Italia în care a fost utilizat acest material. În 2016, au fost aplicate marcaje rutiere cu Preform TCG inclusiv pe infrastructura aeroportuară și în incinta terminalelor de pe Aeroportul Malpensa. În 2017, acest tip de material a fost aplicat pe străzile din Positano, Imperia, San Remo, Mazara del Vallo, etc. Compoziția materialului – spune fabricantul din Bacău – este concepută să asigure pe termen lung vizibilitate ridicată pe timp de zi şi retroreflexie pe timp de noapte.

Jocuri, decorațiuni stradale și logo-uri din gama Playform

Playform in France: „It was, indeed, a nice achievement and the best decision we took" – Marie Solliers, Deputy Mayor of Ville-en-Sallaz.To view more, check out https://youtu.be/9G_GhWwVi6Q#MetalbacFarbe #Playform #PlayformGames #EducationalGames #Schoolyard #PlayformFriends #CoolKids #PlayformKids #FunnyGames #LetsPlayform

Posted by Playform on 4 Martie 2017

Realizări foarte apreciate, senzaționale după opiniile celor care le văd, sunt desenele și jocurile Playform. Tot în Italia, pe o alee de pe malul Lacului Garda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa, poate fi admirată, de exemplu, chiar harta acestui lac. Desenele Playform au fost admirate și în Franța, iar vizavi de lucrările executate de Metalbac & Farbe, viceprimarul localității Ville-en-Sallaz, Marie Solliers, a declarat: „Într-adevăr, a fost o frumoasă realizare și cea mai bună decizie pe care am luat-o!”. În alte locuri, precum în Geneva sau Odendorf, poți vedea jocuri educative pentru copii, îndrăgite de cei mici și apreciate de părinți și cadrele didactice.

France, Marlioz Chavannaz – ”Playform games are very playful, with vivid colours and also inspiring” – Virginie Lafelly, president of the Parents` Association. To view more, check out https://youtu.be/nkBTFqpmWVA#MetalbacFarbe #Playform #PlayformGames #EducationalGames #Schoolyard #PlayformFriends #CoolKids #PlayformKids #FunnyGames #LetsPlayform

Posted by Playform on 20 Ianuarie 2017

Playform – am aflat chiar de la fabricantul din Bacău – este un produs cu design special, care se aplică pe suprafețe bituminoase. Este soluția ideală pentru instituțiile de învățământ sau pentru autoritățile locale care își doresc jocuri educative și distractive în aer liber pentru copii. Beneficiarii își imaginează modelul, iar Metalbac & Farbe îl transpune în realitate, din materiale ecologice.

Cine este fabricantul

Din anul 1994, când a fost înființată, compania Metalbac & Farbe are ca principal domeniu de activitate producerea de vopsele si materiale pentru marcaje rutiere orizontale sub mărcile Farbe, Farbeplast, Sprayplast, Thermocolor, Preform TCG, precum și jocuri educative pentru copii sub marca Playform.
Farbe – se arată în prezentarea companiei pe propriul site – cuprinde materiale monocomponente pe bază de solvent sau de apă pentru realizarea marcajelor rutiere.

Farbeplast și Sprayplast reprezintă gama materialelor de marcaj rutier de tip cold-plastic și cold-spray-plastic multicomponent pe bază de metil metacrilat (MMA).

Mărcile Thermocolor și Preform TCG, cuprinzând materialele și preformatele termoplastice, completează lista produselor companiei Metalbac & Farbe și sunt folosite, de asemenea, la realizarea marcajelor rutiere.

Un alt produs al companiei Metalbac & Farbe îl reprezintă Playform, destinat realizării jocurilor educative în aer liber, pentru copii.

CNAIR, CNADNR, Primar, Marcaj rutier, Drumuri, Autostrazi, Scoli, Metalbac

Execuția tuturor tipurilor de marcaje rutiere pe drumuri și autostrăzi reprezintă un domeniu de activitate important al companiei Metalbac & Farbe. În cei 23 de ani de activitate, compania s-a dezvoltat continuu și a investit în utilaje atât pentru fabricarea vopselelor și materialelor, cât și a utilajelor performante pentru aplicarea marcajelor rutiere. Metalbac & Farbe este prima fabrică din România care produce gama completă de vopsele utilizate la realizarea marcajelor rutiere orizontale. Fabrica dispune de tehnologie de ultimă generație și de personal specializat pentru aplicarea tuturor tipurilor de marcaje rutiere orizontale. Cartea ei de vizită este prezentată cel mai bine acum de beneficiarii din Occident.

Semne „colorate” pe străzile din Mussomeli

„Mussomeli. Idei inovatoare și moderne. Progresul ajunge pe străzile din Mussomeli și colorează asfaltul gri. De câteva zile, noi marcaje au apărut pe bulevarde și în piețele orașului, datorită unui parteneriat cu o companie românească, Metalbac & Farbe. Directorul Departamentului de Lucrări Publice și Urbanism, Toti Nigrelli: Materialul din două componente folosit este absolut inovator și atinge o durabilitate remarcabilă pentru coloranți obișnuiți”.
Giornale di Sicilia, 1 martie 2017

Marcaje rutiere orizontale în Mussomeli

„Materialul bicomponent pe care l-am folosit – a declarat, Toti Nigrelli, directorul Departamentului de Lucrări Publice și Urbanism al orașului Mussomeli – este cu totul inovator și garantează o durabilitate superioară în condiții de trafic, față de vopselele obișnuite. Toate orașele mari din lume, precum Londra, au adoptat acest tip de intervenții. Metalbac & Farbe, una dintre cele mai mari companii din Europa pentru producerea de material de înaltă rezistență, care are sediul în România, garantează produsul timp de doi ani și pentru patru milioane de treceri cu roata. Operațiunea este un experiment pentru a evalua calitatea materialelor, care par absolut performante. Prin această metodă am putea rezolva definitiv problema marcajelor rutiere orizontale”.
Il Fatto Nisseno, 25 februarie 2017


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. În timp ce România sta și se gândește la nemurire, în străinătate alții fac lucrări fantastice. Bravo lor!de s-ar trezi și conducătorii noștri și ar vrea sa facă ceva frumos și util pentru strazi ar fi minunatq

  2. Am copiii la Spiru Haret și am văzut ce frumos au marcat în curtea scolii locul de joaca pentru copii. Culori foarte vii și observ ca nu s-au decolorat deloc. Copiii s-au bucurat când au văzut marcajele și se joaca în fiecare zi.

  3. Super treaba! Sa dea Domnul sa va extindeți în toată Europa! E îmbucurător când vezi tot mai multe firme băcăuane ca se ridică și se extinde! Felicitări!

    • MIE IMI E CIUDA SA VAD CA REUSESC SA SE EXTINDA IN STRAINATATE SI IN ROMANIA LEGISLATIA SI GANDIREA OBTUZA NU II AJUTA SA FACA ACELEASI LUCRARI. ARATA SENZATIONAL DESENELE PLAYFORM. AVEM ATATEA SCOLI IN CARE S-AR PUTEA REALIZA ACESTE JOCURI PENTRU COPII. AVEM ATATEA STRAZI CARE NU SUNT MARCATE SAU SUNT MARCATE SI LA PRIMELE 2 PLOI SE STERGE TOT. ROMANIA TREZESTE-TE! PROFESIONISTII ISI VOR DORI IN CURAND SA PLECE DE AICI DIN SIMPLUL MOTIV CA NU AU LUCRARI.

LĂSAȚI UN MESAJ