Joi dimineață, (2 august), de la ora 9:00, din Slănic Moldova a plecat primul transport de deșeuri adunate într-un depozit neautorizat amenajat chiar în centrul stațiunii, în fosta remiză de pompieri – ne-a informat primarul orașului, Gheorghe Baciu. Deșeurile sunt duse într-un depozit din Onești al companiei Eco Sud.

„Suntem, astfel, deblocați pentru trei luni – a precizat primarul. Sper să salubrizăm foarte repede localitatea și să intrăm în normalitate. Urmează ca primăria să înființeze un serviciu de salubritate, să-l autorizeze, să-l licențieze. Legea spune că primăria ar trebui să fie asociat deplin într-o asemenea firmă, dar o altă lege nu permite ca aceeași entitate să fie asociat integral la două asemenea firme, iar noi suntem deja asociați și în firma care administrează izvoarele minerale. Dar vom reglementa această situație”.

Mai mulți cetățeni s-au arătat indignați de prezența depozitului de deșeuri chiar în centrul stațiunii și chiar lângă Sanatoriul balnear, dar și în apropierea multor unități de cazare și de alimentație publică. O situație similară a apărut și în Comănești, în Buhuși și la Helegiu, localități care nu s-au înțeles cu noul operator de preluare a deșeurilor din județ și care nu le mai primea nicio cantitate. Intervențiile ulterioare la Prefectură și la alte autorități publice au deblocat situația, dar numai pentru trei luni.PUBLICITATE