Constantin Scripăț și Gelu Panfil au fost aleși vicepreședinți ai CJ Bacău cu câte 19 voturi “pentru”, în condițiile în care alianța “anti-PSD” a părăsit sala de ședințe.

Mai multe amănunte, în ediția tipărită de mâine.

UPDATE 2: Constantin Scripăț a demisionat din ALDE. Demisia a fost anunțată de Maricica Cosa, legat de votul dat de Scripăț la comisia de urbanism. Este vorba de o demisie în alb. “A fost un șoc pentru mine. Sunt bulversat. Eu sunt consilier județean. Este un act de șantaj”, a declarat Constantin Scripăț.

Alianța PNL – USR- PLUS – Pro România – ALDE – PMP a părăsit sala de ședință. Se votează cei doi vicepreședinți, propunerile fiind Gelu Panfil și Constantin Scripăț. Leonard Pădureanu a declinat oferta de a candida la unul dintre posturile de vicepreședinți.

UPDATE: S-a renunțat la alegerea comisiei de numărare a voturilor. Voturile vor fi numărate, conform Codului Administrativ, de secretarul general al județului. S-a trecut la nominalizarea membrilor din comisiile de specialitate, moment în care PNL a cerut pauza de consultări întrucât nu e de acord cu algoritmul după care a fost atribuit numărul de locuri pe partide în fiecare comisie, algoritm votat în unanimitate, ieri.

Știrea inițială:

Consilierii județeni s-au reunit, în această dimineață, pentru a relua procedurile pentru alegerea vicepreședinților CJ Bacău. Ședința a fost întreruptă, ieri, după ce, în mai multe rânduri, unii consilieri au viciat procedura pentru alegerea comisiei de numărătoare a voturilor, fotografiind sau arătând sălii cum au votat.

Marea problema a fost că membrii coaliției PNL – USR- PLUS – Pro România – ALDE – PMP (așa-numita coaliție anti-PSD) nu au acceptat ca din comisia de numărătoare a voturilor să facă parte nici un membru social-democrat, ceea ce i-a făcut pe aceștia din urmă să acuze că se încearcă fraudarea votului pentru alegerea vicepreședinților.PUBLICITATE