Complexul „Panoramic” din stațiunea Slănic Moldova va găzdui, joi, 23 decembrie, de la ora 13,00, lansarea enciclopediei „Slănic Moldova – «Perla» Carpaților Orientali”, al cărei autor este cunoscutul profesor Corneliu Stoica.

Bogat ilustrată cu imagini de epocă din colecția de cărți poștale a colecționarului Mihai Ceucă, dar și cu imagini actuale ale stațiunii, enciclopedia, apărută la Editura Magic Print din Onești, impresionează prin volum (456 de pagini) și realizare grafică în excelenta tipografie a editurii oneștene, sub coordonarea managerului acesteia, Maria Dohotaru.Lucrarea a fost realizată la inițiativa și sub coordonarea primarului Gheorghe Baciu, cu sprijinul Consiliului Local, și va fi prezentată de lect. univ. dr. Adrian Jicu („De la primul dicționar geografic al județului Bacău [Ortensia Racoviță, 1895], la prima enciclopedie a unei stațiuni balneoclimatice de renume [Corneliu Stoica, 2021])”, de inginerul și colecționarul Mihai Ceucă („Viața curge, ilustratele rămân”) și de profesorul și colecționarul Vilică Munteanu („Personalități românești din istoria Slănicului în medalistică”).

În holul de recepție al Complexului Panoramic se va afla și o expoziție de cărți poștale ilustrate și albume de epocă despre Slănic Moldova, cu tema „Viața curge, ilustratele rămân”, organizată de Mihai Ceucă.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE