Tribunalul Bacău a dat sentinţele în dosarul de corupţie în care a fost trimisă în judecată firma care a câştigat prima licitaţie pentru refacerea străzilor Caragiale şi Milcov, alături de administratorul acesteia.

Mihai Haivas, acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, faptă ce a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendare, plus muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Roman, pe o perioadă de 80 de zile.

Pentru aceeaşi infracţiune, SC IMROM SA a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale de 25.000 lei, la care s-a adăugat şi obligaţia afişării hotărârii de condamnare, pentru o perioadă de 2 luni, la sediul societăţii.

PUBLICITATE

DNA Bacău a dispus, anul trecut, trimiterea în judecată a societăţii IMROM SA şi a administratorului acesteia.

Procurorii susţin că administratorul societăţii care a încheiat contractul de reabilitare a infrastructurii urbane zona “I.L.Caragiale – Milcov – intersecţie strada Letea din municipiul Bacău” a determinat reprezentanţii Primăriei Bacău să folosească documente nereale în vederea accesării fondurilor europene.

“Concret, în cursul derulării contractului de lucrări, inculpatul a întocmit şi folosit documente din care reieşea în mod nereal constituirea unei garanţii de bună execuţie, ce au fost depuse de către Primăria Bacău la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a sumei de 6.755.244,24 lei din bugetul Uniunii Europene, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a constituit parte civilă în cauză”, arată DNA.

De altfel, instanţa a admis acţiunea civilă a Ministerului Dezvoltării şi i-a obligat pe inculpaţi să achite suma de 6.755.244,24 lei, achitată de partea civilă în baza contractului de lucrări. În acelaşi timp, a fost menţinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea SC IMROM SA în vederea recuperării prejudiciului. Sentinţa poate fi contestată în apel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ