Salariații Primăriei Slănic Moldova ar trebui să primească salariile joi, 10 octombrie, însă au fost anunțați că în această lună nu sunt destui bani pentru aceasta.

După cum ne-am informat deja cititorii, sindicatul salariaților a notificat conducerea instituției că, pe acest motiv, ar putea deschide în orice moment conflictul de muncă. Oamenii așteaptă soluționarea problemei, iar marea lor speranță este un ajutor din partea Guvernului.„Așteptam o veste bună de la Guvern marți – spune primarul Gheorghe Baciu. Marți, însă, nu s-a ținut ședința de Guvern programată. Va avea loc, probabil, vineri. Căutăm să identificăm și noi înșine o soluție, pentru ca măcar o parte din salarii să fie date, la termenul din 10 octombrie, pentru că fiecare angajat are o familie, are nevoi în acest sens. Dar, ne este foarte greu”.

La primăria din Slănic Moldova nu sunt salarii restante. Primarul spune că luna trecută s-au strâns bani de unde s-a putut și s-au dat salariile la timp, numai accesoriile cu ceva întârziere. În prezent, primăria mai are 38 de salariați.

Anul acesta, ministrul Finanțelor a tăiat din bugetul primăriei Slănic Moldova două milioane de lei. Slănic Moldova este o comunitate săracă din punctul de vedere al contribuțiilor la bugetul local. Primarul Gheorghe Baciu amintește și de cheltuielile impuse de inundațiile care au făcut stricăciuni în lunile anterioare, cheltuieli care au ajuns la peste 250.000 de lei.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE