18 mai 2024
ActualitateS-a semnat contractul de execuție a lucrărilor la fostul Spital Municipal

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor la fostul Spital Municipal

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat astăzi semnarea contractului pentru execuția lucrărilor la fostul Spital Municipal. Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila, marcând un pas important într-o lungă așteptare a locuitorilor din zonă.

Este un moment de mare importanță pentru noi și pentru întreaga comunitate. După o așteptare de peste 15 ani, am reușit să punem în mișcare acest proiect vital pentru sănătatea locuitorilor noștri“, a declarat președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Chiar dacă drumul a fost anevoios, am reușit să obținem finanțarea prin PNRR anul trecut. Însă, licitația pentru lucrările de construcție a fost presărată cu diverse contestații, care au întârziat proiectul cu mai bine de jumătate de an.După ani de promisiuni și dezbateri politice, în care unele persoane au beneficiat de gratuități fictive în sistemul medical, iar altele au propus desființarea spitalului, președintele Ivancea a subliniat determinarea sa și a echipei sale în a duce acest proiect la bun sfârșit.

“După aproape două decenii de așteptare, ne-am asumat responsabilitatea de a construi și finaliza clădirea fostului Spital Municipal. Vom dota această unitate medicală cu echipamente de ultimă generație și o vom integra în circuitul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, cea mai importantă unitate sanitară din județ.

De asemenea, președintele a făcut referire la dificultățile întâmpinate pe parcursul acestui proiect, menționând eforturile depuse pentru a obține finanțarea necesară. “Am salvat în ultima clipă această investiție, după ce unii au pus pe ultimul loc în PNRR o secție de arși fără proiect eligibil la finanțare în condițiile desființării spitalului în 2020.”

În încheiere, președintele Ivancea a subliniat determinarea echipei sale în a continua această traiectorie constructivă.

Suntem o echipă a construcției, nu a obstrucției. Vom construi un modern Pavilion Municipal al SJU Bacău și vom încheia acest șantier interminabil din ultimii peste 15 ani. Mulțumesc conducerii PNL Bacău și consilierilor locali liberali care au facilitat depunerea aplicației și obținerea finanțării europene de 60 de milioane de euro prin PNRR!

Am prins ultimul tren cu obținerea finanțării pentru fostul Spital Municipal, în octombrie 2022, determinantă fiind viziunea constructivă a preşedinților PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, privitoare la acest subiect, față de care băcăuanii au aşteptări legitime de peste 15 ani“, a declarat europarlamentarul Dragoș Benea.
Aşteptări înşelate de politicieni care au umblat cu taloane electorale de analize gratis, au comisionat aparatura medicală care azi nu mai e bună nici de fier vechi sau au “pus” în PNRR secții neeligibile la finanțare europeană.
Coaliția stabilității şi a construcției a livrat, obținând – in extremis – finanțarea de 60 milioane euro prin PNRR, după un efort extraordinar al preşedintelui Valentin Ivancea, al cărui mandat la şefia Consiliului Județean s-a centrat (şi) pe îndeplinirea acestui obiectiv.
După aproape 20 de ani de demagogie şi vorbe niciodată acoperite de fapte, reuşim să pornim lucrările la acest fost spital şi să-l transformăm în Pavilionul Municipal al SJU Bacău aşteptat de toți băcăuanii”, a mai declarat Dragoș Benea.

Am participat, astăzi, la evenimentul prilejuit de semnarea contractului de proiectare & execuție a “pavilionului municipal” din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău – deziderat mult așteptat de toți băcăuanii, dar pe care mulți reprezentați ai așa-zisei “drepte” politice din Bacău l-au avut în vedere #doar la scrierea unor platforme electorale, timp de multe legislaturi” a declarat senatorul Cristina Pravăț.

Echipa #social-#democrată de la nivelul Județului Bacău și-a asumat, de foarte mulți ani, faptul că prioritatea zero a oricărui mandat politic/administrativ al fiecăruia dintre noi trebuie să fie axat pe o amplă strategie de reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente de ultimă generație a infrastructurii spitalicești din tot județul Bacău.

Astfel, la finele anului 2022, președintele Valentin Ivancea și echipa sa din cadrul Consiliului Județean Bacău își asumau faptul că vor finaliza fostul “Spital Municipal Bacău, preluat de către această instituție, în domeniul public al Județului Bacău, după un demers complicat, dar coordonat cu multă precizie de conducerea politică a organizației din care fac parte.

Personal, alături de colegii parlamentari din cadrul PSD Bacău, am reconfirmat importanța cu care abordăm sănătatea, printr-o serie de amendamente inițiate (și aprobate) la Legea bugetului de stat pentru 2023, 2024, care au vizat achiziția de echipamente medicale pentru majoritatea spitalelor din județul nostru (Bacău, Onești, Moinești).

Astfel, din postura actuală de candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, nu pot să nu reiterez angajamentul ferm de a continua să demonstrez că #sănătatea este principala prioritate a echipei social-democrate, prin finanțarea unor obiective importante în acest sens, dar și prin susținerea unor demersuri de atragere a tinerilor medici bine pregătiți în județul Bacău”,  a mai spus Cristina Pravăț.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri