Putini vizitatori la Târgul de Joburi si Formare profesionala – editia iunie 2016, eveniment care a avut loc la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”, din Bacau, timp de doua zile, 24 si 25 iunie, iar firmele participante cred ca aceasta prioada a anului, in care tocmai s-au inchis scolile si au inceput vacanta si concediile ar putea fi principalele vinovate.

Târgul, organizat de societatea Centrul de Afaceri si Expozitional (CAEx) Bacau, în parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si SCC Services România, a oferit peste 2.000 de locuri de munca – spunea directorul CAEx, Corneliu Pricopie -, dar multi vizitatori doar au „prospectat” piata, putini au venit si cu intentii clare.

Evenimentul s-a adresat persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca sau a unei oportunitati de dezvoltare personala si profesionala, iar timp de doua zile si-a propus sa reuneasca angajatori cu oferte de angajare si oportunitati de cariera, centre de formare si institutii organizatoare de cursuri de formare profesionala, institutii extrascolare care furnizeaza programe si cursuri facultative si institutii de învatamânt prescolar, primar, secundar, postliceal si superior.

„Noi avem nevoie si de meseriasi in domeniul auto, dar si pentru birouri – mecanici auto, eletricieni, tinichigii, vopsitori, dar si contabili, responsabil de logistica si consultanti in vânzari. Si pentru debutanti si pentru cei cu experienta” – ne-a spus Bianca Traistaru, asistent de director pe sectorul HR la Tiriac Auto Bacau.

„In prima zi – ne-a declarat, sâmbata dimineata, Georgiana Spataru, specialist in resurse umane in filiala Bacau a companiei Arabesque – fluxul de vizitatori a fost mai scazut decât ma asteptam. Nu stiu daca au fost 100 toata ziua. Noi propunem joburi ca agent de vânzari, sofer, stivuitorist sau manipulant de marfuri. La standul nostru au venit 10 -15 solicitanti sau doar oameni interesati sa vada despre ce este vorba. N-am reusit sa adun nume pentru o baza de date.

Au veni si oameni mai in vâsta, dar si din zone mai putin dezvoltate. Eu ma asteptam la mai multi tineri calificati, cu studii superioare sau in curs de absolvire. Noi putem oferi integrare, in sistem de ucenicie, pentru cei care inca nu si-au finalizat studiile, angajam si de pe bancile scolii. Pe gentii de vânzari ii scolarizam, ii invatam tot ce trebuie sa stie”.

Nu mai putin de 80 de persoane ar fi vrut sa angajeze si la BiTES Credit Management Bacau – un Call Center in limba italiana. „Noi – spunea Mihaela Apostu, din staff-ul companiei -cautam persoane care nu au nevoie de experienta in domeniu. Oferim o perioada de trainig gratuit timp de doua saptamâni, operatorii fiind platiti. dar oferim si societatilor comercile oportunitatea sa se alature noua, sa colaboram si sa le venim in ajutor prin servicii de colectare de date, de formare de baze de date, prin servicii help desk permanent. Am avut câteva solicitari, in general de la tineri, care ne-au lasat CV-uri”.

„Noi reprezentam domeniul constructiilor, care ne asteptam sa aiba o cerere mai mare de locuri de munca. Cei care au venit doar s-au interesat, mai putini am vazut ca vor sa si munceasca. Tineretul se sperie de munca fizica, iar cei care au experienta cauta mai mult sa munceasca in strainatate. Am oferit si posturi de conducere, precum director comercial, contabil sef, dar si pentru muncitori calificati sau necalificati.”
Iulica Budau, manager HR la Phoenix Grup Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Ar fi bine sa îi angajați pe toți care vă intră pe usă. Dacă se data asta au fost ceva persoane intereresate, în curând nu o sa vină nimeni, la ce salarii propuneți.

  2. Duduie (Georgiana Spataru), tu te auzi ce spui?

    Nu ti-e asa umpic rusine sa iesi sa dai astfel de interviuri pe la ziare?

    Eu zic sa respectati contractele de munca si conditiile si dupa aia sa cautati oameni…

    Esti praf, mergi si bea un suc rece sa-ti revii.

  3. Zapaciti lumea degeaba cu oferte care la mijloc e doar o minciuna… Patroana voastra ar trebui sa nu isi mai bata joc de angajatii ei promiţând ceea ce nu va fi realizat doar bataie de cap balamuc in cel mai mare sens al cuvantului… Ţeapâ legală…

LĂSAȚI UN MESAJ