Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, un nou seminar pentru dezbaterea noutăților fiscale la zi. Membrii filialei s-au întâlnit, pe această temă, cu Elena Bărbieru și Claudia Umbrărescu, de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice, iar reuniunea i-a avut ca moderatori pe Radu Mihai Făghiean – președintele Consiliului Filialei, și pe Constantin Păstrăv – director executiv.

Au fost abordate Noutățile fiscale la nivelul lunii mai 2019, Întocmirea și semnarea Bilanțurilor, Închirierea în regim turistic și Înregistrarea SPV și depunerea Declarației Unice.
Au fost astfel clarificate probleme cu privire la Stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal la înregistrarea și anularea înregistrării în scopuri de TVA, la Procedura de înregistrare a contractelor de locație și la Modelul, conținutul și modalitatea de a depune și gestiona „Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, a impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

De asemenea, s-au analizat Exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, Stabilirea condițiilor pentru fabricarea și vânzarea produselor din tutun, Procedura de actualizare a vectorului fiscal și Metodologia de distribuire a contribuției asiguratorii pentru munca plătită de contribuabili.

„Întâlnirea – a declarat Radu Mihai Făghiean – s-a dovedit utilă atât prin materialele prezentate, dar și prin întrebările participanților și răspunsurile date de specialistele de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice”.