Demarat la inceputul lunii aprilie 2016, unul dintre cele mai ambitioase proiecte derulate la initiativa unor elevi bacauani in acest an scolar, a ajuns la final, zilele trecute, un final insa tradus prin ”punct si de la capat!”.

Este vorba despre proiectul ”Primul ajutor sunt eu!”, implementat de echipa de Cercetasi ”Sf. Nicoale Karpen” din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicatii ”N. V. Karpen” din municipiul Bacau, proiect posibil prin finantarea obtinuta de elevi in cadrul programului YouthBank sustinut de Fundatia Comunitara Bacau si co-finantare de la Asociatia parintilor Karpen 2010.

Implementarea proiectului a constat in dobandirea, de catre 13 membri Cercetasi, de notiuni teoretice si practice in acordarea primului ajutor si transmiterea informatiilor mai departe in cateva unitati de invatamant prescolar si scolar din judetul Bacau.

PUBLICITATE

Astfel, au dobandit notiuni de baza in acordarea primului ajutor si prescolarii de la Gradinita Bambi din cadrul Colegiului „N. V. Karpen” Bacau, Scoala „Ion Creanga” din Bacau si Scolile Margineni si Barati.

Proiectul, coordonat de laborant inginer Daniela Andronic de la Colegiul „Karpen”, derulat prin parteneriatul cu Scoala Sanitara Postliceala Bacau, s-a incheiat zilele trecute prin Concursul de Maiestrie Sanitara, un feedback, practic, pentru activitatea elevilor cercetasi care, invatand sa acorde primul ajutor, au invatat, la randu-le, pe altii sa-l acorde.

Premiantii au primit diplome si carti de specialitate, dulciuri si aplauze, fiind incurajati totodata sa duca si ei, mai departe, ceea ce au invatat. Finalizarea proiectului nu inseamna, insa, pentru echipa de implementare si parteneri decat un „punct si de la capat” pentru ca este evident ca, in scoala romaneasca, dar si la nivel individual, indiferent de varsta, „trebuie continuata invatarea acestor proceduri pentru a le folosi cu mare precizie si rapiditate in viata de zi cu zi, in cazul aparitiei unei situatii reale de urgenta”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ