23 iulie 2024
ActualitatePreședinți noi la cluburile Lions „Sf. Gheorghe” și „Artemis” din Bacău

Președinți noi la cluburile Lions „Sf. Gheorghe” și „Artemis” din Bacău

Lions Clubs „Sfântu Gheorghe” și „Artemis”, din Bacău, au noi președinți pentru mandatele 2024-2025. Ei sunt soții Bogdan și Irina MARIN, iar ceremonialul de predare/primire de mandate a avut loc la Hotelul EMD. Astfel, Bogdan MARIN este acum președintele Lions Club Bacău „Sfântul Gheorghe”, iar Irina MARIN este președinta în exercițiu a Lions Club Bacău „Artemis”.

Bogdan și Irina MARIN sunt oameni de afaceri, antreprenori și promotori de proiecte dedicate comunității, între care și construirea unui Centru medical. Sunt și susținători de talente ale copiilor din diverse organizații. Și ei au o familie frumoasă, cu doi copii – Andreea și Andrei.La reuniunea care a avut loc după ceremonialul de predare/primire a mandatelor de președinte au participat peste 200 de persoane – membri ai celor două cluburi și reprezentanți ai altor cluburi Lions din țară, precum și ai cluburilor de tineret Leo, dar și reprezentanți ai comunității locale, ai mediului de afaceri, ai mediului academic, personalități ale lumii medicale și ale societății civile dar și ai unor instituții și organizații băcăuane și centrale. Prezentatoare a fost Diana MORELLI – Miss Romania 2014.

Au venit la Bacău, pentru acest eveniment guvernatorul în exercițiu al Districtului Lions 124 România al Lions Clubs International – Manuel SELEȘ și întreg board-ul Districtului 124, past-guvernatorii Ionel LUPU (din Bacău) și Mirela GRIGOROVICI (din Iași). Unul dintre oaspeți a fost și cunoscutul diplomat și politician Cristian DIACONESCU – fost ministru al Justiției și ministru de Externe. De asemenea, a fost prezentă și o delegație a Federației Naționale a Părinților – EDUPART, condusă de președintele acesteia, Cătălin-Viorel NAN.

La această reuniune au ținut scurte speech-uri, între alții, Irina și Bogdan MARIN, Cristian DIACONESCU, Ionel LUPU și Manuel SELEȘ.

„Mișcarea Lions – a spus Bogdan MARIN – înseamnă prieteni, familie, trăiri, sentimente și amintiri frumoase împreună. Noi, aici, ne străduim să servim, să inspirăm și să schimbăm lumea, așa cum este și deviza mandatului preluat de guvernatorul Manuel SELEȘ «Servește, Inspiră, Schimbă lumea!». Împreună suntem mai puternici, împreună suntem mai buni.”

Iar Manuel SELEȘ a explicat ce înseamnă Mișcarea Lions. „Această Mișcare – a spus guvernatorul – înseamnă Liberty, Intelligence, Our Nation’s Safety (Libertate, Inteligență, Siguranța națiunii), iar menirea noastră este să fim acolo unde este nevoie de noi. Pentru că deviza Lions este «We Serve» (Noi servim). Și cu cât suntem mai mulți, cu atât putem să ajungem și mai departe. Și mulțumesc pentru ocazia de a-mi începe mandatul aici, la Bacău, alături de membri Lions din toată țara”.

Ca o recunoaștere a pasiunii de a servi comunitatea și lumea, au fost decernate diplome de apreciere, enumerând aici pe – Manuel Seleș Guvernator 2024-2025 al Districtul Lions 124 Romania, – Prof. Dr. Alexandru GRIGOROVICI, Viceguvernator 1 (de la Lions Club Iași) – Cătălin-Viorel NAN, președinte al Federației Naționale a Părinților, – Conf.univ.dr. Andrei Octavian PARASCHIVESCU, rector al Universității „George Bacovia”, – Prof. Univ. dr. Adrian COTÎRLEȚ, manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Moinești, – Gabriela ACHIHĂI, președinte FSC, – Radu Mihai FĂGHIEAN, președinte al Filialei CECCAR Bacău, – Petru FRĂSILĂ, director Prima TV Iasi, director al Grupului de Presa Tele’M Neamț și președinte al Fundației Columna.

Cu acest prilej, au fost decernate și primele două trofee ale cluburilor Lions Bacău, pe care le-au primit Guvernatorul Manuel SELEȘ și Viceguvernatorul 1 al Districtului 124, Alexandru GRIGOROVICI (viitorul guvernator).

Pentru această reuniune, organizatorii au pregătit și un program artistic, în care copiii au cântat și au dansat sau au prezentat interesante ținute vestimentare de epocă având-o ca îndrumătoare pe Oana ILAȘC. Au încantat – Cvartetul de la Filarmonica „Mihail Jora” – condus de Ciprian SICINSCHI, artiști de la „Trupa in the Spot” de la „Teatru Fain” (un proiect inițiat în anul 2021 de Asociația „Gil Ioniță” din Bacău ca un hub cultural de manifestare artistică pentru copii, adolescenți și tineri) condus de Tiberiu IONIȚĂ, Grupul vocal „Sing & Joy” – având-o ca îndrumătoare pe soprana Andreea SIMON. Atmosfera a fost întreținută live de Ionuț ARGINT și colegii săi de trupă, Ionuț prezentându-și prima carte „Suflet în două părți”, apărută anul trecut la Editura Babel. Au intrat în ring copiii de la Teatrul de modă „Kasta Morrely Kids” din Iași care au prezentat și colecția vestimentară „Moonmar” by Monica FRANCISC. În final a avut loc o prezentare „Rendez-vous cu flori by Lucia PĂDURARIU”. În același areal au fost expuse surprinzătoare lucrări de design vestimentar semnate de Irina BENCHEA, rețeaua comercială „My Geisha” (reprezentată de doamna Ioana Claudia ACSINTE și în Bacău) care a venit cu o bogată colecție de parfumuri pentru femei, pentru bărbați și unisex. Make-up a fost asigurat de Cristina Elena BUDA, coafura de Andreea AMBĂRUȘ  – Salon Amber Beauty Studio, Pedi Art – reprezentată de doamna Mariana ZORILĂ și a fost o adevărată delectare cu produsele de la cofetaria „Pușculița cu dulciuri”.

„Evenimentul organizat este un concept al nostru, ca aceste festivități de predare-primire a mandatelor să nu fie o simplă petrecere ci, așa cum Lions își propune de peste 100 de ani, să fie pentru comunitate, împreună cu comunitatea. Ne-am propus ca această festivitate să îmbrace forma unei gale în care am adus împreună decidenți din mai multe sectoare de activitate, foarte importante la nivel local și național. Proiectul meu și al Irinei, ca și cluburi, deși distincte dar împreună, este despre a încerca să identificăm și să cunoaștem cât mai multe ONG-uri, am vrea să facem un festival al industriilor creative…, să aducem comunitatea împreună”, a spus Bogdan MARIN pentru Deșteptarea.

„Sunt fericită și onorată să preiau mandatul de președinte al clubului de doamne Lions Artemis Bacău. Mărturisec că acest lucru e o bucurie enormă care îmi umple sufletul și totodată îmi oferă o motivație și o responsabilitate enormă de a duce cu mândrie mai departe spiritul lionistic. Am toată încrederea că împreună cu colegele mele din Clubul Lions de doamne Artemis Bacău vom continua să construim proiecte de impact în comunitățile noastre, unde zâmbetele și bucuria celor ajutați ne vor oferi creativitatea și motivația de a nu ne opri, pentru că ceea ce facem, facem bine. A FACE BINE îți dezvoltă perspectiva spre „BINELE COMUN” și îți oferă un sentiment și o trăire de nedescris, pot spune că e rețeta perfectă pentru înnobilarea sufletului, o rețetă pe care noi, doamnele din clubul Artemis, o realizăm cu fiecare ocazie. Prin urmare îi invităm pe toți cei care simt dragoste față de oameni și doresc să ofere sprijin comunității, să ni se alăture. După cum știm cu toții, doar împreună vom reuși să schimbăm destine și să îndeplinim vise”, a susținut Irina Marin în fața celor prezenți la eveniment.

Reuniunea a fost transmisă în direct de televiziunea Tele Moldova Plus.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri