22 mai 2024
ActualitatePreședintele CJ este în Danemarca la conferința Asociației Internaționale pentru Facilități Sportive...

Președintele CJ este în Danemarca la conferința Asociației Internaționale pentru Facilități Sportive şi de Agrement

În aceste zile, Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău se află la Copenhaga (Danemarca), unde are loc conferința pe 2022 a IAKS (Asociația Internațională pentru Facilități Sportive şi de Agrement), prilej cu care – alături de partenerii de la Keingart – intenționează să prezinte proiectul parcului de atletism pe care CJ urmează să-l amenajeze în municipiul Bacău.

Printre participanți se numără delegații din majoritatea statelor europene, între care – cu exemple de bune practici în domeniu – statele nordice, (Suedia, Norvegia etc), din Europa Centrală şi de Est (Cehia, România), precum şi din Germania sau Italia.

Primul obiectiv vizitat, conform programului stabilit de organizatori, a fost Lynetteholmen, plaja artificială din Copenhaga- care a fost realizată prin lucrări de extindere și prin operațiunea de extragere a nisipului de pe fundul apei. Astfel, 5 km de plajă, cu dotări excelente pentru sporturile nautice, alergare și promenadă, au fost puși la dispoziția tinerilor- preșcolari & școlari și în egală măsură a cluburilor nautice. Investiția, pe lângă facilitățile create într-un cadru natural și oportunitățile oferite, atrage anual peste 1 milion de turiști care contribuie la dezvoltarea economiei locale.Un al obiectiv impresionant este Copenhill– o centrală construită la periferia capitalei daneze, care are capacitatea de a transforma anual în jur de 440.000 tone de deșeuri în energie.

Ideea inovatoare stă în faptul că, pe acoperișul complexului energetic s-a amenajat un generos spațiu public de recreere care curpinde o pârtie de ski artificială cu o suprafață de aproximativ 10.000 de mp. Una dintre fațadele construcției a fost prevăzută cu dispozitive de cățărare pentru iubitorii de alpinism. Întregul concept este gândit în combinație perfectă cu natura, sportul și protecția mediului.

“Mă bucur de oportunitatea de a fi prezent la un eveniment care facilitează crearea de relații și noi legături cu experții europeni din sectorul infrastructurii sportive și de agrement. În același timp, lucrările acestei conferințe aduc în prim plan viziunea despre protecția mediului îmbinată în mod armonios cu pragmatismul economic”, a declarat Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri