IPS Ioachim premiaza pe sefii de promotie ai colegiilor si liceelor din judetul Bacau / Foto: Liviu Maftei

Fara sa se sperie de stropii de ploaie, credinciosii ortodocsi s-au adunat in numar mare in curtea bisericii “Sf. Ioan” din Bacau ca sa ia parte la Sfânta Liturghie arhiereasca.

Aceasta a venit ca o concluzie a celor patru zile incarcate de evenimente cultural-religioase adunate sub titulatura simpozionului “Tinerii in lumina lui Hristos”. Soborul de preoti, in frunte cu IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului, au dat glas cântarilor liturgice, fiind acompaniati de corul de maici al manastirii “Buna Vestire” de la Tisa-Silvestri.

Cu aceasta ocazie au fost rostite rugaciuni speciale pentru toti elevii, mai ales pentru cei care, in aceasta perioada, sunt in fata unor examene hotarâtoare pentru viata si implinirea lor intelectuala. La final, a venit momentul recunoasterii excelentei din invatamântul bacauan.

PUBLICITATE

Sefii de promotie din colegiile si liceele din judetul Bacau au primit din mâinile ierarhului semnele recunosterii valorilor lor, prin forma unor diplome si a unei sume de bani. Alaturi de ei, au fost recompensati si directorii institutiilor de invatamânt din care fac parte.

“Pentru a incuraja generatiile care vin, si noi, Biserica, participând la actul educational, am felicitat pe cei care au fost sefi de promotie in acest an. I-am binecuvântat urându-le sa continue, cu aceeasi sârguinta, dobândirea de invatatura folositoare si sa devina oameni intre oameni” a concluzionat IPS arhiepiscop Ioachim la finalul acestei emotionante festivitati.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Felicitări, Raluca Dărăuță!
  Şefa de promoție a CN.”GH.VRĂNCEANU”- Bacău
  Felicitări celor care prin intermediul acestor festivități, recunosc valoarea acestor copii minunați!

 2. Am fost de față la evenimentul cu pricina. Nu comentez motivele pentru care biserica face acest gest. Lăudabil, dar clar că e și puțină lăudăroșenie, chiar ipocrizie!

  Ceea ce nu înțeleg este ce căutau acolo pe scenă, alături de Ioachim, Șotcan și cu Necula, primarul proaspăt ales. Dacă se cred în continuare în campania electorală, să le spună careva că aceasta s-a terminat! Întelegeam prezența doamnei dacă ar fi contribuit cu ceva și ISJ-ul, dar așa? Iar nenea primarul chiar nu își găsea rostul câtă vreme se dădeau premii elevilor din toate liceele județului!

 3. Sotcan e de o viata in campanie electorala !!! Toata viata vede doar rosu in fata ochilor !

  Iar Necula a venit ca sa-si mai spele pacatele ! A fost un elev submediocru si de multe ori in situatie de exmatriculare la Alecsandri

LĂSAȚI UN MESAJ