Peste 2 hectare de teren degradat din comuna Pîncești au fost redate naturii prin replantarea a 7.500 de puieți de molid, primiți de la Direcția Silvică Bacău.

Astfel, vineri, 20 aprilie, dis de dimineață, zeci de elevi de la școlile din comună, împreună cu beneficiari ai ajutorului social și angajați ai primăriei, s-au înarmat cu lopeți și hârlețe și s-au deplasat pe terenul pregătit pentru plantarea pomilor.

Lucrările au fost atent supravegheate de specialiștii silvici băcăuani, prezenți la acțiune. „Este o zonă degradată, de circa 2 hectare, care, în urmă cu 27 de ani, era împădurită cu salcâmi.

Din păcate, după ’89, pomii au fost tăiați abuziv de unii localnici, în prezent existând riscul major ca pământul să o ia la vale, distrugând inclusiv Drumul Județean 252c”, a declarat Vișinel Grădinaru, primarul din Pîncești.

2 COMENTARII

  1. hotii de lemne, fiind de obicei niste insi pe care ii stie toata comunitatea, inclusiv politistul, padurarul si primarul ( care are grija sa le dea si ajutoare sociale). Cel putin asa e prin zona Ungureni dar banuiesc ca e asta se intampla cam in toate comunele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here