Intr-o tara in care magazinele sunt pline de fructe si legume din import, desi ar putea produce incât sa si exporte, exista un om care a decis ca poate sa faca agricultura chiar si in oras si sa scoata productie buna. Omul nu are studii in domeniu, a fost inginer mecanic pâna in momentul in care destinul i-a aratat un cartonas galben.

Un infarct suferit acum câtiva ani l-a pensionat timpuriu iar el a decis sa-si indrepte toata atentia spre agricultura. Si pe jumatate de hectar de teren in Gheraiesti a inceput sa se ocupe de pomii fructiferi, de legume si de flori.

Nu vinde nimic, tot ce are in plus da cui are nevoie. Pentru ca – spune el – fructele si legumele sunt date de Dumnezeu si ar fi pacat sa incerci sa te imbogatesti vânzându-le. Ceea ce este impresionant, insa, e faptul ca omul nostru obtine recolte-record fara sa apeleze la chimicale si fara sa aiba studii in domeniu.

PUBLICITATE

Doar a invatat sa asculte ce spun cei care-i vând semintele si sa experimenteze.

Jumatatea de hectar de la marginea orasului este dovada ca tara asta ar putea sa ne hraneasca pe toti, ba sa si exporte din productia agricola daca ar exista suficienti oameni care sa vrea acest lucru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. In tara asta nu se doreste sa se produca ceva. In tara in care agricultura ar putea hrani linistit toti cetateni activitatea ei este subminata . Motivul este simplu ,de pe urma agricultorului smecheri care guverneaza tara cistiga mai putin decit daca aceste produse sunt importate. Din momentul treceri acestor produse prin ,,vama,, incepe in adevaratul sens al cuvintului jaful ceteteanului roman cu largul sprijin al autoritatilor.Incepind cu cei din guvern si terminid cu cei pe plan local.Evaziunea este un banc prost spus la nesfirsit…..

LĂSAȚI UN MESAJ