Sulițașul CSM Bacău a reușit un excepțional 86.37 metri în Italia, întrecând toate așteptările

Concursul și recordul pentru sulițașul CSM Bacău, Mihăiță Alexandru Novac. După ce în urmă cu nici trei săptămâni, în Italia, la Conegliano, stabilise un nou record național la aruncarea suliței, cu un rezultat de 83.02 metri elevul Mihaelei Melinte a lovit din nou.

Și a lovit bine de tot, întrecând toate măsurătorile și așteptările. Tot în Italia, de data aceasta la cea de-a doua ediție a Meeting-ului Citta di Nembro, acolo unde joi seara, Novac și-a trecut în cont o aruncare ce a măsurat 86,37 metri!

„Parcă nu-mi venea să cred. Mă așteptam să «dau» 84, hai «85», dar un asemenea rezultat, 86, 37 metri m-a surprins până și pe mine. Sunt foarte, foarte fericit”, i-a spus Novac antrenoarei sale, Mihaela Melinte la finalul concursului.

„Într-adevăr, vorbim de un rezultat de excepție, care arată că Mihăiță Alexandru Novac încă poate crește mult. Cu un asemenea rezultat ești în primii opt la Olimpiadă, dar până la Jocurile Olimpice de la Tokyo mai sunt doi ani și se mai pot întâmpla multe lucruri bune între timp”, a opinat fosta campioană mondială la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte.

„Ne bucurăm că încrederea investită de CSM Bacău în Mihăiță Alexandru Novac continuă să dea roade fantastice. Cu un asemenea progres, Olimpiada de la Tokyo se anunță una plină de speranțe pentru sulițașul antrenat de Mihaela Melinte”, a subliniat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu.

Următoarea provocare pentru Mihăiță Novac este Campionatul European de Seniori programat în august la Berlin, în Germania.

Alte articole