Bacauanii au marea ocazie de a putea observa, si in aceste zile de frumoasa primavara, noi tipuri de arbori. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa-si arunce privirile intru admiratia pomilor si arbustilor ce dau in floare. Vor observa, bunaoara, soiuri noi de zarzari, arbusti si tufe cum ar fi: zarzarii cu posete si alti fructiferi in rod de pungi, pompoane, bidoane si/sau prosopele murdare, arbustii roditori de pahare de plastic, tufele roditoare de ambalaje si tot asa.

Aceste aparente bizarerii – precum aparitia peste noapte de noi soiuri de plante – se petrec de altfel pe tot parcursul anului, cu precadere insa, ele sunt observabile in primaveri, odata cu topirea zapezilor, atunci cand unii – nespecialisti, doar simpli observatori – estimeaza ca se masoara cel mai corect gradul de civilizatie a unei comunitati.

Micile spatii verzi reflecta si ele, chiar in zone centrale ale urbei, petrecerea de fenomene misterioase: spatiile verzi genereaza gunoaie.

PUBLICITATE

Dar asta nu-i tot tot! Bacaunaii sunt incurajati sa observe si noile parcari ecologice. Ecologice. Care, la nici doua zile dupa ce au fost amenajate (banuim cu scopul de a ajuta proprietarii de masini sa nu mai parcheze autoturismele alandala pe trotuare ori pe capatul vreunei treceri de pietoni ori chiar in mijlocul vreunei intersectii, da!, da!) au devenit, in mod misterios, suport de paharele de cafea.

Desigur, nu pot ramane neobservate, in primaveri cu precadere, zonele in care in aceeasi masura (a gradului de civilizatie), zarzarii sunt curatati, arbustii sunt tunsi, copaceii sunt vopsiti la tulpini, iar parcarile sunt eliberate de pahare. In mod total nemisterios, insa, toate acestea se petrec la vedere si sunt facute de Oameni…

[wonderplugin_gallery id=”470″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. In toate zonele orasului se pot vedea cum atirna in copaci, fel de fel de lucruri, aruncate din apartamente, presuri, pungi, camasi, haine si tot felul de lucruri.Asta inseamna o totala lipsa de educatie si civilizatie. Acest gen de persoane, nu ar putea fi trimise sa locuiasca nici in padure, cu animalele salbatice, deoarece sunt mai rele, needucate si mai distrugatoare decit acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ