Petre Daea, acum trei săptămâni pe șantierul Sistemului de irigații de la Sascut

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a venit chiar la miezul nopții de luni spre marți (12/13 august) să verifice stadiul lucrărilor la sistemul de irigații Sascut-Valea Seacă. A plecat din București spre Sascut imediat după ședința de Guvern și după o ședință a Comitetului Executiv al PSD.

Deși are o vârstă respectabilă, ministrul este cunoscut pentru energia debordantă pe care o are și pentru că nu glumește atunci când spune că supraveghează agricultura românească 24 din 24 de ore. Ministrul a vizitat șantierul de la Sascut și acum trei săptămâni, dar la miezul zilei.

Acum, în puterea nopții, la Sascut l-au întâmpinat primarul Ioan Răuță, constructorii și directorul Filialei Bacău a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, George Ifrim. „Ne-a promis de rândul trecut că se întoarce peste trei săptămâni – ne-a declarat George Ifrim.

A fost mulțumit de stadiul lucrărilor, dar, evident, ne-a trasat câteva sarcini. Va reveni peste alte trei săptămâni, dar nu a precizat exact când. Sarcina principală este să încheiem lucrarea, să dăm drumul la apă. Noi avem lucrările în grafic, dar mai sunt ceva probleme pe partea electrică a sistemului, între care și procurarea unor transformatoare mai mari. Noi vrem să dăm drumul la apă, astfel încât și Organizația Udătorilor să verifice și să repare conductele lor”.

La Sascut, sursa de apă a amenajării de irigații o reprezintă lacul de acumulare Berești, de pe Siret. Captarea apei pentru irigații se face prin stația de pompare SPA Sascut, iar suprafața netă amenajată este 5.028 ha. „La amenajarea de irigații Sascut-Valea Seacă lucrările de reabilitare au început în februarie anul acesta și au termen de finalizare aprilie 2020” – spune Petre Daea.


PUBLICITATE