Premierul Israelului a fost vaccinat recent pentru imunizare la Covid-19 de medicul său personal, dr. Herman Berkovits-Țvica. Medicul, care este un evreu originar din România, a primit, acum aproape patru ani, „Cheia municipiului Onești”, de la Consiliul Local, în semn de recunoaștere pentru contribuția sa la dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre România și Israel. Herman Berkovits-Țvica a fost consul onorific al României în Israel.

 „M-am vaccinat și eu, împreună cu soția, a declarat presei dr. Herman Berkovits-Țvica. În Israel, faptul că și premierul s-a vaccinat a dat un exemplu și i-a încurajat foarte mult pe cetățeni”.

Excelența Sa a fost la Onești la mijlocul lunii martie 2017, însoțit de soția sa și de un nepot. La intrarea în primărie a fost întâmpinat cu tradiționala pâine și sare. A fost momentul în care medicul ne-a surprins pe toți când a fredonat un cântec pe care a spus că nu-l poate uita nici acum: „Onești, Onești, zâmbet cald pe harta țării”.

Dr. Berkovits-Țvica și-a petrecut anii tinereții în țara noastră și a fost un pasionat interpret de muzică instrumentală și solist vocal.

„Pentru mine, Oneștiul a fost un vis. De mic mă întrebam unde este acest oraș, o citadelă a petrochimiei românești. Iată, acum visul s-a împlinit”, spunea Herman Berkovits-Țvica

La finalul ceremoniei, oaspetele israelian a vizitat Spitalul Municipal și a asistat, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, la un concert de muzică clasică românească și israeliană.

Foto: Vizita lui Herman Berkovits-Țvica la Onești

Consulul Onorific al României în Israel a mai primit, acum patru ani, și un dar din partea comunității oneștene: macheta monumentului ridicat în onoarea Nadiei Comăneci și a gimnasticii dezvoltate în complexul sportiv care poartă acum numele marii campioane.

Dr. Herman Berkovits-Țvica s-a stabilit în Israel, cu familia, în anul 1975, unde și-a finalizat și perfecționat pregătirea medicală începută și practicată în țara noastră. Din 1985 conduce Clinica Privată de Medicină Pediatrică și Generală în orașul Ierusalim și este, din anul 2009, medicul personal al premierului Israelului, Beniamin Netanyahu, funcție guvernamentală.

Dr. Herman Berkovits-Țvica a lucrat, între anii 1981-1985, ca medic specialist în pediatrie la spitalul Bekur Holim din Ierusalim. În alegerile parlamentare din România din 2008 a candidat pentru funcția de parlamentar în colegiul pentru diaspora din Orientul Mijlociu și Africa și a obținut cel mai mare număr de voturi. PUBLICITATE