Municipalitatea bacauana nu a mai autorizat manifestatiile impotriva proiectului minier de la Rosia Montana in fata prefecturii si i-a trimis pe protestatari sa demonstreze in parcarea de la stadion pe motiv ca deranjeaza linistea locatarilor de la blocurile din centrul orasului.

Ultima manifestatie impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, desfasurata duminica, in fata Prefecturii Bacau, pare sa fie ultima care a avut loc in Piateta Tricolorului, loc traditional al protestelor in oras.

Asta pentru ca Primaria a refuzat sa mai autorizeze desfasurarea mitingului celor care se impotrivesc proiectului de la Rosia Montana pe motiv ca scandarile protestatrilor deranjeaza locatarii de la blocurile din zona centrala a municipiului.

PUBLICITATE

“Primaria a decis sa nu autorizeze mitingul nostru in fata Prefecturii pe motiv ca scandarile noastre deranjeaza lumea si ca au fost primite sesizari ca tulburam linistea” – a declarat Florin Suciu, liderul protestatarilor, cel care s-a ocupat in fiecare saptamâna de obtinerea autorizatiilor.

El spune ca municipalitatea i-a trimis sa protesteze in parcarea de la stadionul municipal. In ciuda interdictiei, manifestantii au protestat duminica tot in fata Prefectuirii. Florin Suciu spune ca daca va fi amendat de jandarmi, va contesta amenda in instanta.

“Au existat numeroase nemultumiri exprimate din partea locatarilor din zona centrala, deranjati in câteva duminici de proteste” – a declarat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

“Nu le-am interzis manifestatia, doar le-am sugerat un alt loc in care sa demonstreze” – a mai spus el.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Asta vede doar pavele si borduri, Care il imbogatesc, A venit la primarie cu bicicleta si acum este milionar in euro !!1 Iar spectacolele din centrul orasul;ui , care deranjeaza cu adevarat locuitorii le plateste din bani publici

 2. Să nu vadă prefectura ca tabla de pe clădire e roşie, primaria să nu vadă pavelele înlocuite pe bani grei, bine ca au bani de RTH si concurs de raliuri, s-a trezit si publicul băcăuan si protestează pentru

 3. 1. Cu siguranta nu va fi ultima manifestare in fata Prefecturii. Vom insista pana ne vom obtine drepturile.
  2. Primaria Bacau “a uitat” sa ne sesizeze conform legii 60/1991 asupra eventualelor modificari ale notificarii noastre. Deci au incalcat legea (opss). Ei au obligatia conform acestei legii:
  – cap 2 ART. 8
  Primariile, in cazuri justificate, cu acordul organizatorilor, pot sa modifice unele elemente cuprinse in declaratia prealabila a acestora.

  Atentie!!! Cu acordul organizatorilor.
  Domnule Tomescu totul trebuie facut conform legii si nu dupa cum ne dorim cei care astazi suntem la putere si maine e foarte posibil sa nu mai fim. Legea a fost si inaintea lor si va fi si dupa ei. Sau cum s-ar spune ca “ei dispar precum fluturii dupa o zi” iar legea ramane pentru mult mai mult timp…

  Cat despre nenumaratele nemultumiri. O sa depunem la Primarie o cerere pe legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice sa vedem cate nemultumiri au fost. Si totusi, nu putem sa nu ne punem cateva (putine, dar sugestive) intrebari retorice:
  “Oare miile de masini si motociclete care circula ZILNIC pe centru nu deranjeaza locatarii? Si oare nu au facut acestia nenumarate (mult mai nenumarate decat nenumaratele la adresa protestelor noastre) reclamatii si nu au fost NICIODATA bagati in seama? Si eu care credem ca Primaria Bacau este o institutie obiectiva si nu aplica legea dupa bunul plac politic… (ce naiv am fost, dar promit sa ma vindec 🙂

  Asadar dragi cetateni care inca mai tineti la libertatea de exprimare si la Romania nu va lasati intimidati de cateva vorbe aruncate la intamplare(?). Va asteptam in continuare pe facebook la Bacaul lupta pentru Rosia Montana sau direct in STRADA.

 4. Deocamdata la stadion! Scandalul Rosia Montana nu este atât ecologic, cât etic: scoaterea din tara a vreo 314-328 tone de aur si a 1.480-2.271 tone de argint, plus metale rare (cifre conform presei). Dreptatea hipstereasca e ca ori i se da fiecarui cetatean român minimum 20 grame aur, cât ii revine ca ratie, ori lasam zacamântul mostenire unor generatii mai destepte.

LĂSAȚI UN MESAJ