Cea de-a doua duminica din Postul Sântamariei i-a adunat pe crestinii ortodocsi din cartierul Nord ca sa fie martori la momentul prin care noul lacas de cult si-a primit piatra de temelie. Rugaciunile au fost rostite de preacuviosul parinte arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, care, impreuna cu soborul de preoti si credinciosii, a dat ocol locului unde se va ridica biserica, marcând astfel inceputul ctitoriei.

“Ne-am adunat aici, in acest loc incarcat de jertfa, ca sa punem, alaturi de piatra de temelie , rugaciunile noastre” a spus pr. Pimen inaintea slujbei de sfintire. Alaturi de piatra care marcheaza inceputul constructiei, au fost asezate hrisovul de ctitorire si acatistele celor prezenti spre vesnica pomenire a acestora.

La final, ctitorii acestui sfânt lacas au fost nominalizati de catre preotii slujitori din Parohia Lazaret, pr. Marius Iacobeanu si pr. Eugen Ciuche. “Va invitam sa pasiti pragul acestui leagan de rugaciune si sa traiti «regretul Raiului pierdut»” a subliniat pr. paroh Marius Iacobeanu. Noul templu al ortodoxiei va purta hramul Adormirii Maicii Domnului alaturi de cel al Sf. Iosif cel Nou de la Varatec, Sf. Luca al Crimeei si Sf. Efrem cel Nou.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

    • Dar de cluburi pentru copii, camine pentru batrani, scoli pentru copii cu probleme grave, nu stiti? Biserici, biserici si iarasi biserici. Numai pe Dumnezeu nu-l gasiti acolo!

      • Pai hai să vedem…. parohia lazaret organizează scoala de vara timp de o lună jumătate (pe mine m-a ajutat mult chestia asta)…. are centru social pt copii cu autism unde chiar se face ceva…. un centru de consiliere psihologică… Si un cabinet stomatologic pt persoane fără venit…. eu zic ca nu e o simplă biserică ridicată spre fală si orgolii prostești…

  1. NU TREBUIE SA ,, MANCE,, SI GURA LOR CEVA, SI NU LE TREBUIE SI LOR O VILA, UN CONT GRASUT IN BANCA SI MASINA DE CEL PUTIN CATEVA MII DE EURO LA SCARA. CA DOAR NU AU COTIZAT ,,SPAGA,, DEGEABA

  2. Ei hai ca au zidit biserica dar au si un centru pt copii cu autism unde chiar se face ceva, au un centru de consiliere psihologica… un cabinet stomatologic pt persoane fără venit…. Si anual organizează scoala de vara timp de o luna jumătate iar pe mine m-a ajutat mult chestia asta…. deci nu e doar o biserică ridicată spre fală si orgolii prostești, hai sa fim seriosi!

LĂSAȚI UN MESAJ