Vineri, 17 august, Primăria Slănic Moldova și Asociația obștească ,,Suflet de artist” deschid ediția a II-a a Festivalului „Tradiții și obiceiuri basarabene”. Festivalul ae loc în perioada 17-26 august și este un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri și înfrățirii localităților Slănic Moldova cu Strășeni, Baraboi și Greblești din Republica Moldova.

În deschidere, pe 17 august, orele 12,00 – 13,00 și 17,30 – 19,00 în Foișorul de muzică din Parcul stațiunii cântă Fanfara din Ialoveni, Republica Moldova. Fanfara va evolua, însă, zilnic până pe data de 23 august, inclusiv.Progamul festivalului începe efectiv pe 24 august, tot cu Fanfara din Ialoveni (orele 12,00 – 13,00) în Foișorul de muzică din Parc și va fi urmat, la Hotel Venus, între orele 13,00 – 14,00, de Ceremonia de oficializare a înfrățirii localității Slănic Moldova cu Strășeni, Baraboi și Greblești.

Între orele 14,00 – 15,00 are loc un eveniment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri, tot la Hotel Venus (orele 15,20 – 16,20) și un Schimb de experiență între autoritățile publice locale din România și Republica Moldova și prezentarea asociației MONTPESA.
Masa rotundă va fi urmată, de la ora 16,40, de un panou de discuții sub genericul „Dezvoltarea relațiilor economice și culturale între localitățile din Republica Moldova și cele din zona Slănicului” și de o prezentare a izvoarelor minerale din Slănic Moldova.
Festivalul va fi deschis oficial la ora 18,30, la Hotel Venus, moment urmat de un concert susținut de artiști din Republica Moldova și din România, în Foișorul de muzică din Parc.

De la ora 20,00 începe Degustarea de vinuri de la Combinatul de vinuri de calitate Mileștii Mici, din Republica Moldova, în localul ,,Cazino”.

În zilele de 25 și 26 august, în Foișoul de muzică vor evolua noi formații și artiști din România și Republica Moldova.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE