În municipiul Onești s-a anunțat reluarea, de marți dimineață, 18 septembrie, furnizarea apei potabile, dar o nouă avarie pe conducta de alimentare a produsă la ora 3,30 a anulat manevra. Avaria nouă este pe conducta de aducțiune Dărmănești-Târgu Ocna-Onești, în zona cartierului Buhoci din Onești – a anunțat Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

„De această avarie – anunță CRAB – sunt afectați consumatorii din Municipiul Onești, din comuna Tărgu Trotuș, comuna Pârgărești și din Târgu Ocna. Echipele CRAB sunt la fața locului pentru evaluarea situației și remedierea avariei. Imediat ce vom avea informații suplimentare, vom reveni cu amănunte. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”.

CRAB a început să pompeze apă pe conducta de aducțiune DN 800 mm, din Stația de Tratare Dărmănești-Tâgu Ocna-Onești încă de luni, de la ora 18,20. Apa a ajuns în rezervorul de pe Dealul Cuciur, de unde este alimentat tot orașul Onești.

„Debitul asigurat – ne-a informat compania RAJA Onești, care administrează rețelele de apă – a fost inițial de aproximativ 170 mc/h, mult mai mic decât debitul normal de 500 mc/h. În această situație, nivelul minim de pompare a apei înspre oraș în rezervorul Cuciur a fost atins în cursul dimineții de marți, 18 septembrie”. 


PUBLICITATE