Marti dimineata, la Colegiul Mihai Eminescu, din Bacau, zeci de elevi au fost tinuti la poarta pentru ca nu venisera imbracati in uniforma regulamentara.

Initiativa nu este noua, anul trecut timp de o saptamâna elevii de la Eminescu au fost opriti la poarta colegiului din acelasi motiv iar totul a culminat cu un protest al liceenilor care au blocat strada, fiind necesara interventia jandarmilor pentru a calma spiritele.

E interesant cum numai la Eminescu se intâmpla astfel de “revolutii”. La alte licee din oras se accepta uniforma incompleta, in sensul ca elevii trebuie sa aiba macar unul din elementele acesteia – pantaloni, camasa sau cravata. Pâna la urma, situatia economica este cum este: nu toata lumea isi permite sa cumpere uniforme care vor fi valabile un singur an, pentru ca vrei-nu vrei, copilul creste.

Situatia de la “Eminescu” s-a discutat si anul trecut iar conducerii unitatii de invatamânt i s-a explicat ca nu are voie sa nu primeasca elevii la ore si ca raspunde pentru eventualele accidente pe care le-ar putea pati elevii tinuti in strada.

Dar, probabil, ori interesele sunt prea mari, ori altceva e la mijloc de, in fiecare an, la “Eminescu” se ascut sabiile…