25 mai 2024
OpiniiSub ochii noștriGourmand Festival cu plusuri și minusuri

Gourmand Festival cu plusuri și minusuri

Băcăuanii au mai încheiat un weekend de vară, anotimp care se îndreaptă, din păcate, spre final. Și fiecare dintre ai noștri au petrecut cum au știut ei mai bine. Foarte mulți au ales să plece la munte sau la mare, la ștranduri sau la pădure, sau cine mai știe pe unde. Acest lucru s-a cunoscut și prin faptul că aglomerația nu a fost atât de evidentă. Mai ales la principalul eveniment din weekend, Gourmand Festival, derulat în Parcul Cancicov.

Aflat la ediția a II-a, festivalul nu a avut ecolul altor evenimente asemănătoare, asta și din cauza faptului că foarte multă lume este în concediu. Un alt element care a constituit o prezență slăbuță, probabil, a fost prețul pe care l-au practicat cei care s-au ocupat de zona de food a festivalului. Cel puțin cam așa erau reacțiile băcăuanilor pe care i-am auzit comentând că e cam scump un burgher, o clătită sau un cârnat. Orientativ, un burger era de la 25 de lei în sus, o clătită 18 lei, sau un cârnat cu câțiva cartofi alături, 20 de lei. Iar o porție de cartofi, 10 lei. Evident, nu ți-a băgat nimeni mâna în buzunar dar am văzut multe chipuri înghițind în sec pe la tarabele mobile ale festivalului. Chiar și în aceste condiții băcăuanii s-au bucurat împreună de o ieșire în parc, la ceas de seară, măcar la un pahar de bere, care costa 7 lei. Pe timp de zi, zona era liniștită, doar câțiva adolescenți zăcând în zona în care erau amplasate șezlonguri. La umbră. Una peste alta, familii cu mulți copii și prieteni au petrecut în parc.„Eu zic că e o idee bună și bine pusă în practică. Diversitatea produselor, chiar dacă sunt fast-food, sunt pe gustul nostru. Ce-i drept un pic cam piperate la preț, dar din când în când ne permitem și noi un mic exces. Serile au fost plăcute iar muzica a fost super mai ales pentru cei mai tineri. Dar și nouă ne-a plăcut”, a spus Silvia T., participantă la Gourmand Festival împreună familia și prietenii.

Și pentru că s-a pomenit de muzică, trebuie spus că festivalul s-a bucurat de concerte cu nume de marcă din showbiz-ul românesc. Astfel, pe scenă au cântat Ami, Maxilian, Randi sau Grasul XXL. Alături de ei, publicul a fost în extaz cântând la unison. Interesantă a fost remarca unui domn ce părea trecut de 50 de ani: „Dacă le pica Randi la Bac toți luau examenul cu 10.” Cel mai probabil, mai ales că, nu știu din ce considerente, toți artiștii au avut în repertoriu piese gen „Constantine, Constantine”, „Cântă cucu-n Bucovina” sau de genul acesta. Și publicului i-a plăcut. Așa cum a fost pe ansablu tot Gourmand Festival ediția a II-a. Că vorba aceea a românului: „Nica-i bun?”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri