Geantă cu bani și documente, restituită proprietarului de un jandarm

  În data de 17 octombrie, orele 21.00, plt.maj. Pavăl Vasile, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, aflându-se în timpul liber a găsit o geantă de culoare neagră într-un restaurant din municipiul Bacău.

  Jandarmul a solicitat sprijinul unui martor pentru a identifica bunurile din geantă și a descoperit că în interiorul acesteia se aflau mai multe documente, dar si suma de 310 lei.

  Plt.maj. Pavăl Vasile a mers la adresa mentionată în documente, unde a reușit să identifice proprietarul bunurilor, a restituit geanta cu documnte și suma de 310 lei.

  La aflarea veștii că i-au fost găsite bunurile, bărbatul a fost foarte bucuros, iar familia i-a mulțumit jandarmului pentru ajutor.

  Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată în mod direct sau prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

  Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
  Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. (Codul Penal-ART. 243 -Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor)