Duminica seara, 8 mai, in ciuda vremii mohorate anuntate – din fericire, prognoza nu s-a adeverit decat partial – Parcul Catedralei a reunit zeci de bacauani, majoritatea din randul adolescentilor si tinerilor, la cea de-a treia zi a primului festival de film romanesc din Bacau, Eye Film Festival.

Evenimentul, unul organizat de un grup de liceeni sprijiniti de Primaria Bacau, Teatrul Municipal Bacovia, Asociatia Inegnious Drama, Castel Film si diferiti agenti economici in calitate de sponsori, s-a incheiat frumos printr-un concert urmat de proiectia in aer liber a unui film, ultima provocare din festival.

Trupa Myopia din Piatra Neamt a surprins publicul prin talentul si cunostintele muzicale ale celor trei membri ai ei, acestia interpretand piese din repertoriul national si international al unor trupe de calitate de pe piata muzicii rock, o reinterpretare, de fapt, a creatiilor celor din urma, in stil propriu, original, atractiv, promitator. Dupa o ora de pauza, timp in care echipa Cinemobilului a pregatit cele necesare vizionarii proiectiei de film in aer liber, publicul a savurat, de la orele 20.00, finalul Eye Film Festival, urmarind filmul „Usturoi” (regia Lucian Alexandrescu).

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”532″]

Potrivit organizatorilor, „Eye Film Festival” este dovada ca tinerii isi doresc arta si cultura, ca vor sa ofere unui public divers sansa de a viziona filme care scriu istoria cinematografiei contemporane”. Pret de trei zile, in perioada 6-8 mai, in Bacau a avut loc prima editie Eye Film Festival, primul festival de film romanesc din judet, eveniment la care bacaunaii au fost invitati sa urmareasca productii romanesti premiate la diferite festivaluri, proiectiile fiind gazduite de Teatrul Municipal Bacovia, iar ultima, oferita in aer liber, in Parcul Catedralei.

Desteptarea a fost partener media al evenimentului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ