În primul meci de campionat din 2021, „aviatorii” au fost învinși acasă cu 2-0 (1-0) de Unirea Slobozia, într-o dispută directă pentru evitarea retrogradării.

Ne obișnuisem cu greșelile flagrante din apărare. Și cu ratările din atac. Ne obișnuisem cu meciurile pe muchie de cuțit. Să trăim periculos la început și să revenim ulterior, imediat după pauză sau chiar pe final. Numai că meciul de sâmbătă, contra Unirii Slobozia ne-a amintit un Aerostar pe care-l credeam și-l doream pe deplin uitat. Acel Aerostar de la începutul sezonului, cu Cristi Lupuț pe bancă. Un Aerostar permeabil în apărare, neputincios în atac, un Aerostar fără goluri și puncte, un…A-ZERO-star. Așa s-a prezentat echipa băcăuană și acum, la început de 2021. Rezultatul? O înfrângere fără drept de apel, cu 2-0 pe teren propriu, contra unei contracandidate la evitarea retrogradării, Unirea Slobozia. Băcăuanii lui Daniel Munteanu n-au părut nicio clipă în meci.

E adevărat, au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în min. 9, atunci când bătăiosul Alex Popescu (vârful venit de la Poli Timișoara fiind una din puținele bile albe ale gazdelor) a reluat în plasă centrarea lui Alecsandru, dar, per total, nu au avut nici măcar un șut trimis pe spațiul porții adverse! Iar dacă în atac (greu, foarte greu cu un 4-1-4-1) au fost probleme, în schimb pe faza defensivă au existat adevărate dureri de cap. La pauză a fost 0-1, dar putea fi 0-5. Stoperii băcăuani Ardei și Chirilă nu au reușit niciun moment să pună frână perechii de atacanți Sory Ibrahim Diarra și Adrian Moldovan. Servit ideal de Diarra în minutele 2 și 35, Moldovan a scăpat în ambele rânduri singur cu Cebotari, care a făcut adevărate minuni, respingând de fiecare dată mingea în corner, așa cum s-a întâmplat și în min. 38, la șutul-centrare trimis de Toma de pe partea stângă. Iar în min. 44, când același Diarra (omul meciului) l-a lăsat în urmă pe Alecsandru și a centrat ca la carte pentru lovitura de cap a lui Trașcu, rezultatul a fost salvat de Chirilă, care a scos in-extremis de pe linia porții. Salvator în trei rânduri, Cebotari a gafat la ambele goluri ale oaspeților.

La primul, căzut chiar în ultimul minut al primei reprizei, a rămas țintuit pe linia porții, permițându-i lui Ibrian să reia cu capul din careul mic lovitura liberă expediată de Toma. Iar la a doua reușită a Sloboziei, semnată  în min. 77 de Diarra după un un-doi cu celălalt jucător de culoare din tabăra oaspeților, balonul a trecut pe sub portarul băcăuan. Nici schimbările operate la pauză de Daniel Munteanu nu au adus un plus, Corban și Oteliță fiind practic inexistenți, iar scoaterea de pe teren al lui Vraciu în locul unei avansări în atac, alături de Alex Popescu, a făcut ca ofensiva să rămână cu pulberea udă. Riscantă, dar inspirată trecerea lui Zaharia ca fundaș central în partea secundă, atacantul de 22 de ani reușind să se achite de sarcini destul de bine, în ciuda faptului că vorbim de o improvizație. Supărătoare lipsa de forță și de precizie a degajărilor de pe linia de fund (în special ale portarului Cebotari), după cum la fel de deranjant a fost faptul că băcăuanii nu au reușit absolut deloc să țină de minge în nicio zonă a terenului. De partea cealaltă, Unirea Slobozia s-a prezentat însă ca o echipă solidă, care merită să se salveze. Plusul de gabarit și de siguranță al jucătorilor pregătiți de Adi Mihalcea a făcut din plin diferența.

Aerostar pierde astfel o șansă importantă de a reduce diferența de puncte față de celelalte echipe aflate în lupta pentru supraviețuire. Runda viitoare, pe 27 februarie, de la ora 11.00, băcăuanii vor evolua la București, contra Metalgolobusului. Împotriva Sloboziei, antrenorul Daniel Munteanu a utilizat formula: Cebotari- Alecsandru (min. 77 Mihalcea), Ardei (min. 46 Corban), Chirilă, D. Mureșan- Segev- Vraciu (min. 46 Oteliță), H. Ilie, Zaharia, Danale (min. 7 Burlacu)- Alex Popescu.

Rezultatele etapei a 16-a: ASU Politehnica Timișoara- Gloria Buzău 2-0, Viitorul Pandurii Târgu-Jiu- Universitatea Cluj 1-2, Csikszereda Miercurea-Ciuc- CSM Reșița 2-0, Fotbal Comuna Recea- Concordia Chiajna 0-0, Aerostar Bacău- Unirea Slobozia 0-2, Dunărea Călărași- Farul Constanța 1-1. Meciul CSM Slatina- CS Mioveni s-a întrerupt din cauza căderilor de zăpadă, jocul Rapid București- Ripensia Timișoara s-a disputat ieri, în timp ce confruntarea dintre Petrolul Ploiești și Metaloglobus București va avea loc mâine. Partida U Craiova 1948- Turris Oltul Turnu-Măgurele nu se dispută deoarece Turris s-a retras din campionat.

Clasament: 1) U Craiova 1948 30p., 2) Poli Timișoara 27p., 4) Viitorul Pandurii și Rapid- câte 25p., 5-6) Dunărea Călărași și Csikszereda- câte 24p., 7) U Cluj 21p., 8-11) Petrolul, Metaloglobus, Farul și Gloria Buzău câte 21p., 12) CS Mioveni 20p., 13) CSM Reșița 18p., 14) Concordia 16p., 15-17) Comuna Recea, Unirea Slobozia și Ripensia câte 15p. 18) CSM Slatina 13p., 19) Aerostar 9p., 20) Pandurii Lignitul 7p.

Daniel Munteanu: „Dezamăgire mare”

Antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu și-a exprima întreaga dezolare după înfrângerea de sâmbătă: „Dezamăgire mare, mai ales că ne pusesem atâtea speranțe în acest joc. Ne lipsesc multe lucruri, dar în special maturitatea. Nu poți să te prezinți în felul acesta la un joc vital cum se anunța cel cu Slobozia. E dureros, cu atât mai mult cu cât timpul nu mai are răbdare cu noi”. Tehnicianul băcăuan a explicat și de ce a renunțat la Vraciu după primele 45 de minute: „Nici nu a avut realizări notabile, dar ceea ce a contat cel mai mult a fost că, încasând un cartonaș galben, Vraciu a devenit indisponibil pentru următorul meci, cel de la Metaloglobus și astfel m-am gândit să dau o șansă altuia. Am fost tentat și să trec la sistemul cu doi atacanți, dar, având în vedere că nu reușeam să ținem de minge, m-am gândit să nu dezechilibrez și mai mult situația. Din păcate, nimic n-a mers”.

De partea cealaltă, antrenorul Unirii Slobozia, Adi Mihalcea a spus că, în ciuda rezultatului confortabil și a cursului jocului, a avut emoții până la ultimul fluier: „Au fost emoții și încă mari. Sincer, am stat foarte încordat deoarece știam ce echipă am în față. Aerostarul este recunoscută pentru răsturnările spectaculoase de reziultat. A revenit și cu Csikszereda, a revenit și cu Timișoara, a revenit, fiind însă lipsită de șansă, și cu Rapidul, așa că m-am temut că un gol de-al lor ar putea întoarce meciul. Din fericire, nu a fost așa”.PUBLICITATE