Membrii Ansamblului folcloric „Privighetorile Zeletinului”, din Podu Turcului, condus de profesorul Nicolae Popa, s-au întors cu succes, marți, 20 august, de la Ohrid, din Macedonia, unde au participat la Festivalul Internațional de Folclor „Ohrid Sun”. La festival au venit formații artistice din opt țări: România, Bulgaria, Letonia, Serbia, Estonia, Bosnia și Herțegovina, Croația și Italia.

„Programul nostru – a precizat Nicolae Popa – a fost o surpriză pentru spectatori, iar interpreții au fost aplaudați îndelung și rechemați de mai multe ori la scenă. Am fost la acest festival cu orchestra ansamblului, cu soliștii vocali și cu soliștii instrumentiști, dar și cu grupul vocal”. Soliștii ansamblului au fost Melania Ivan – voce și vioară, elevă la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Ioana Evelina Dimitriu – voce și vioară, absolventă a Facultății de matematică din Iași, Lorena Maria Bichescu – voce și Mădălina Georgiana Șogor – vioară.

Membrii ansamblului au putut vizita, în decurs de o săptămână, numeroase obiective turistice din orașul Ohrid – Muzeul de etnografie, Biserica Sf. Sofia, Fortăreața Samoil, Teatrul Antic și Biserica Sf. Klement, Podul Dorințelor și altele și au făcut și o croazieră pe lacul Ohrid.

Ansamblul folcloric „Privighetorile Zeletinului” a fost înființat în anul 1975 în Podu Turcului de profesorul Nicolae Popa. A apărut de nenumărate ori în spectacole concert, în festivaluri sau concursuri județene și naționale și a obținut multe premii.

Membrii ansamblului vor fi pe 29 august la Zilele comunei Căiuți și pe 8 septembrie la Găiceana, iar pe 14 septembrie la Buhuși, cu spectacole în același proiect „Bacăul, prin cânt în lume”.PUBLICITATE