Festivalul „Enescu – Orfeul Moldav”, ediţia a XXXIX-a se desfăşoară, anul acesta, în perioada 30 august – 2 septembrie, la Sala „Ateneu” din Bacău şi la Tescani, Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu” a Muzeului Naţional „George Enescu”.

Primul concert are loc joi, 30 august, ora 18.30 la Sala „Ateneu”. Invitatul Filarmonicii este maestrul Petre Sbârcea – personalitate reprezentativă a vieţii muzicale româneşti, care va interpreta lucrări de R. Wagner, R. Strauss, Suita a III-a pentru orchestră, Săteasca, de George Enescu.

Solistul serii, Mihai Ungureanu – pianist remarcabil, care va interpreta Dansuri româneşti pentru pian şi orchestră, de Dinu Lipatti.

Pe 31 august, la Tescani, de la ora 19.00, Bucharest Festival Orchestra, dirijată de Cristian Lupeş, aflată într-un turneu naţional, va oferi publicului lucrări de Liviu Dănceanu, B. Bartok şi Octuorul lui George Enescu.

A doua zi, tot la Tescani, de la ora 17.00, un recital cameral al Duo-ului Capriccio, dedicat memoriei prozatorului Doru Kalmuski. La pian, Mihaela Spiridon şi Ozana Kalmuski Zarea, cu lucrări din repertoriul clasic şi romantic, acompaniate de lectura Suzanei Macovei, actriţă a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

Festivalul se încheie pe 2 septembrie, când, de la ora 17.00, în aceeaşi atmosferă enesciană, la Tescani, va evolua prim – violoncelistul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Dan Cavassi, acompaniat de Sorin Dogariu, solist al Filarmonicii din Arad, cu lucrări de Enescu, Debussy şi Schumann.