Peisajul urban bacovian s-a obişnuit deja cu acţiunile vizuale ale împătimiţilor întru “arta scrierii cu lumină” membri ai Asociaţiei Pasionaţilor de Fotografie din Bacău.

Începând de miercuri, 9 mai, de Ziua Europei, spaţiul de expunere de pe Calea Mărăşeşti a fost “tapetat” cu lucrările expoziţiei “Europa în regiunea mea – Nord Est România”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Botoşani şi a constat în vernisarea simultană de expoziţii fotografice în principalele oraşe ale Moldovei. Astfel, pe 9 mai s-a dat startul manifestării prin inaugurarea expoziţiilor de la Botoşani, Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ şi Bacău.

Imaginile expuse au fost realizate de 12 fotografi din zona de Nord-Est, ele fiind selectate după criterii precum ilustratea obiectivelor de interes regional, a elementelor de patrimoniu precum şi foto-reportaje având ca subiect aspecte de vulnerabilitate socială, geografică şi economică.

“Pentru noi, această activitate a însemnat, în primul rând, deschiderea asociaţiei noastre către cluburi de profil din alte oraşe. Schimbul de idei şi de experienţă rezultat din acest eveniment este benefic pentru viitoarele oportunităţi de colaborare între noi şi pasionaţii de fotografie din toată ţara”, a subliniat Adrian Măcincă, preşedintele APF Bacău, unul dintre expozanţi. Acţiunea se va termina în luna iulie, o dată cu lansarea unui album foto.

Alte articole