Elevii de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau au, din acest an scolar, propriul lor Club de film. Joi, 19 mai, de la la ora 13.30, in Laboratorul de fizica al colegiului, va avea loc si prima proiectie, filmul documentar „Toto si prietenii lui”.

Clubul de film al Colegiului National „Gheorghe Vranceanu” este parte din proiectul national „One World Romania la scoala”, implementat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si sprijinul CEZ Group, program ce propune o noua abordare educationala, cu ajutorul filmului documentar, prin initierea de evenimente pentru cadrele didactice si elevii liceu.

Liceenii de la „Vranceanu” au privit cu interes si entuziasm un astfel de proiect, intuind beneficiile pe care el le poate avea asupra actului educational, astfel ca, de curand, s-au alaturat colegilor lor din tara prin initierea propriului Club de Film. O prima proiectie are loc joi, in Laboratorul de fizica al liceului, de la ora 13.30.

PUBLICITATE

Elevii si profesorii vor putea urmari filmul „Toto si surorile lui”, proiectie care s-a bucurat de Premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar, precum si de Prix France Culture Cinema, la Festivalul de Film de la Cannes, 2016. Filmul prezinta povestea supravieturiii familiei lui Totonel, un baietel de 10 ani din Ferentari si a surorilor lui, Ana si Andreea, mama celor trei fiind in puscarie, pentru trafic de droguri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ