Tinerii voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) din Bacau impreuna cu beneficiari ai Centrului Rezidential „Henri Coanda” din Bacau petrec, in luna august, momente din vacanta impreuna. Aceasta, in beneficiul ambelor parti, in cadrul unui nou proiect derulat de CPECA Bacau in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, intitulat generic, Ateliere de Vacanta.

Un grup de 15 voluntari antidrog au pregatit astfel trei tipuri de ateliere de prevenire a consumului de alcool, tutun si alte tipuri de droguri pentru 33 de copii, adolescenti si tineri beneficiari ai Centrului Rezidential „Henri Coanda”, activitati in cadrul carora cei din urma sa afle informatii corecte si utile despre implicatiile consumului de droguri, dar sa poata si identifica si asuma mecanisme care sa ii ajute sa stea departe de tentatia consumului.

„Voluntarii nostri au pregatit ateliere de informare cu privire la problema drogurilor, precum si ateliere de muzica si teatru si ateliere de cretivitate prin care beneficiarii vor dobandi pana la finalul vacantei, cunostinte muzicale, vor invata cantece, acompaniati de voluntari, vor realiza scurte piese de teatru, dar vor descoperi si exersa si abilitati practice precum cusutul, crearea si personalizarea propriei salopete, gatitul etc. Beneficiarii vor lua, de asemenea, parte la experimente precum ‘Baloane de sapun’ sau ‘Sticla fumatoare’, toate avand ca scop constientizarea faptului ca a sta departe de droguri este cea mai potrivita alegere”, a spus inspector Marta Butnaru, CPECA Bacau.

PUBLICITATE

Din cadrul activitatilor nu va lipsi vizionarea de filme tematice, iar tinerii rezidenti vor pregati, la randul lor, pentru voluntarii antidrog, ateliere prin care isi propun sa-i invete pe cei din urma, jocuri si informatii interesante despre alte activitati interactive si distractive.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ