Primele zile de toamna 2016 vor aduce bacauanilor iubitori de teatru si sport deopotriva un spectacol inedit, marca Valentin Braniste alias Vali Bolat, dar nu din calitatea sa de actor la Teatrul Municipal Bacovia din Bacau, ci de dramaturg si regizor la Teatru de Kartier.

Este vorba despre „Culturista”, productie independenta Teatru de Kartier, de tip One Man Show, de fapt One Woman Show, protagonista fiind Alina Vasilica Neagu, de asemenea actrita (sectia Animatie) la Teatrul Municipal Bacovia. Spectacolul – in aceste zile in definitivare – va spune publicului povestea nu lipsita, in acelasi timp, de umor amar, emotie si intristare, dar cu final fericit si… meditativ, a unei fete de la tara cu accent moldovenesc, cu trasaturi nu foarte feminine, nu foarte iubita, dar care isi gaseste sensul in practicarea sportului.

Ambitia ei merge atât de departe incât ajunge sa-si implineasca si visul de a ocupa un loc pe podium la campionatele nationale de culturism, visul cel mare fiind europenele. Pâna la performanta insa, atingi culmile sacrificiului – „TOTUL se deruleaza in sala”, „orezul cu piept de pui era religia mea”, „muschii se fac cu ore de antrenamente” –, dar si pericolul de a-ti deforma pentru glorie personalitatea este iminent: „Vanitate. Narcisism. Egoism.”, dopaj! Toate pâna intr-o zi, când realizezi ca…

PUBLICITATE

Povestea „Culturistei” va placea! Aparent de nisa, spectacolul este o reala dezvaluire a culiselor din lumea sportului, insa el are puterea de a capta in acelasi timp, prin text si, avem toate motivele sa credem asta, prin joc si mesaj, publicul larg. Savuros, textul, va constata spectatorul, cuprinde si elemente imprumutate, ingenios, din viata personala a actritei Alina Neagu si textierului/regizorului Vali Bolat.
Ineditul spectacolului va consta si in aceea ca premiera – despre care vom da mai multe detalii la momentul potrivit – va avea loc… intr-o sala de fitness din Bacau.

Din productiile independente Teatru de Kartier jucate cu succes atât in Bacau cât si in tara, amintim: London Escort, Spovedania unei videochatiste, MMA, Dirty Sex, Tranzit, O familie fericita sau FOC (in memoriam Colectiv).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ