21 iunie 2024
ActualitateContractul persoanelor angajate pentru evaluarea dosarelor de pensie ar urma să fie...

Contractul persoanelor angajate pentru evaluarea dosarelor de pensie ar urma să fie prelungit

Persoanele care au fost angajate la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău, pe durată determinată, pentru a lucra la evaluarea dosarelor aflate în plată vor putea desfășura această activitate, la instituția menționată, încă mult timp de acum încolo. Cel puțin așa rezultă dintr-un proiect de ordonanță de guvern care este afișat pe site-ul Ministerului Muncii, spre dezbatere publică. Conform acestui proiect, termenul de încadrare în categoria funcțiilor contractuale, prevăzut la art.1, din OUG 90/2021, aprobată cu modificări de Legea 362/2022,  se prelungește până la data de 31 august 2024.

Proiectul mai prevede, la acest nou alineat, că personalul va desfășura ”activități în vederea recalculării pensiilor din sistemul public de pensii, în vederea eficientizării operaționale, și serviciile electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare și recalculare” conform Planului Național de Redresare și Reziliență. Concret, în același proiect se precizează că activitățile au în vedere determinarea stagiilor de cotizare și a numărului de puncte pentru perioadele de vechime în muncă realizate anterior datei de 1 aprilie 2001, în baza informațiilor existente în arhiva electronică a casei de pensii.Activitățile respective se referă și la emiterea deciziilor de pensii în sistem centralizat și transmiterea acestora către casele teritoriale în vederea verificării, îndosarierii, împlicuirii și trimiterii către pensionari. În cadrul acelorași activități vor fi recalculate și dosarele de pensii provenite din vechiul sistem al agricultorilor, prin determinarea numărului de puncte conform noii formule de calcul, emiterea și transmiterea deciziilor către pensionari. Amintim că în toamna anului 2021, la CJP Bacău au fost angajate 30 persoane, pe o perioadă determinată, pentru a evalua dosarele de pensii, în vederea recalculării acestora.

Posturile sunt de personal contractual. Inițial, contractul individual de muncă era valabil până la 31 decembrie 2022, dar, ulterior, a fost prelungit până la 31 august 2023.

 spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img