Bacăul este începând de astăzi gazda unei delegații impresionante de oficiali din Guvernul României, alături de Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională.
La ora 13.30, prima vizită a vizat proiectul Insulei de Agrement din Bacău scopul acesteia fiind acela de a găsi soluții concrete pentru definitivarea lucrărilor. Au fost prezenți la întâlnire senatorul Dragoș Benea, Cosmin Necula, primarul Bacăului, Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean, Maricica Luminița Coșa, prefectul județului Bacău, subprefectul Valentin Ivancea, Emil Vamanu, directorul Administrației Bazinale a Apelor Siret, cărora li s-au alăturat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, chiar și primarul municipiului Oradea.

Programul continuă de la ora 16.00 la Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău cu o conferință pe tema „Investițiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare” și se va încheia cu o vizită la Observatorul Astronomic Bacău, restaurat cu bani europeni.

Detalii în ediția de mâine a cotidianului Deșteptarea.

Alte articole