18 mai 2024
ActualitateCJ a aprobat depunerea proiectului pentru campusul integrat pentru învățământ dual

CJ a aprobat depunerea proiectului pentru campusul integrat pentru învățământ dual

Consiliul Județean a aprobat, azi, depunerea de către Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual și Dezvoltare Durabilă, în care CJ este parte, a proiectului privind finanțarea unui campus integrat pentru învățământ dual în municipiul Bacău.

Aplicația vizează atragerea unei finanțări semnificative prin Componenta 15 – Educație din PNRR.

“Tehnic și teoretic, proiectul depus de Consorțiu ar trebui să obțină punctajul cel mai mare. Contextul industrial și antreprenorial demonstrează că, în competiția cu județele Iași și Suceava, Bacăul trebuie să fie una din cele două locații din Moldova, în care vor fi dezvoltate astfel de campusuri.După demersurile făcute la Ministerul Educației, alături primarul Lucian Stanciu-Viziteu, am obținut avizul de constituire al Consorţiului de educație pentru dezvoltare durabilă, pe care l-am conceput ca o platformă de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, economie și administrația locală.

Sper ca și colegii de coaliție liberali să sprijine acest proiect la ministerul de resort, portofoliu pe care îl conduc, ținând cont de importanța strategică a acestei aplicații, care o diferențiază net de încercările depuse de ceilalți aplicanți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri