Circulația pe podul de peste râul Trotuș din municipiul Onești a fost deschisă, marți, 28 iulie, de la ora 13,00, pe ambele sensuri. Evenimentul a fost marcat de o întâlnire chiar lângă acest obiectiv numai cu ziariștii a europarlamentarului Dragoș Benea, președintele organizației județene a PSD, și a primarului Nicolae Gnatiuc. Valoarea investiției a fost de circa două milioane de euro, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și cu o cofinanțare a municipalității.

Cu numai o jumătate de oră înainte de acest eveniment, la ambele intrări pe pod erau formate, ca de obicei, coloane imense de autovehicule de toate mărimile. În circa un sfert de oră după deschiderea ambelor sensuri, circulația a revenit la normal. Conducătorii auto au salutat bucuroși evenimentul, au claxonat și au făcut cu mâna ziariștilor care îi filmau și îi fotografiau.

„Nu ne-am sfiit – a declarat Dragoș Benea – să dăm drumul la proiectul podului chiar în campania pentru alegerile europarlamentare și nici să deschidem circulația pe acest pod atunci când a venit momentul, adică într-o zi de marți, de la ora 13,00. Fără tam-tam, fără panglici tăiate, doar în prezența jurnaliștilor, care să transmită semnificația evenimentului și a acestui proiect care a fost unul dintre primele pe PNDL din județul Bacău”.

Proiectul pentru reabilitarea acestui pod a fost depus acum doi ani. Tot atunci a fost semnat și contractul pentru lucrările care au început, efectiv, acum un an și două luni. Executantul lucrărilor a fost Confer Group, o firmă din Onești. Odată cu reabilitarea podului au fost amenajate și malurile râului, în amonte și în aval de pod.

Acest pod – au dat asigurări oficialii la întâlnirea cu presa – face conexiunea cu zona de sud-est a țării, dar într-un viitor nu foarte îndepărtat și cu Autostrada A13, care va lega Bacăul de Brașov.

„Am finalizat un obiectiv care face conexiunea între Moldova și Ardeal. Am demonstrat că știm să facem lucruri bune, iar de acum putem să ne concentrăm și pe alte proiecte mari în municipiul Onești, proiecte deja aprobate, dar încă neîncepute. Ne vom canaliza toată energia pe ceea ce își doresc oneștenii mai departe”.
Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești

„Proiectul podului peste Trotuș este expresia diferenței dintre administrația Gnatiuc a Oneștiului și vechea administrație a municipiului. Și nu este singura realizare de acest fel. Au fost aici investiții importante și în alimentarea cu apă și canalizare a orașului sau în depozitul de deșeuri. Constructorul podului, firma Confer, a demonstrat că poate executa bine o lucrare complexă. Și a dovedit și ea că avem în județ multe firme băcăuane bune și vreau să dau ca exemplu chiar firma care construiește Centura Bacăului.”
Dragoș Benea, europarlamentar, președintele PSD Bacău

 PUBLICITATE